У Тернополі хочуть заборонити цирк
Тернопілля

У Тернополі хочуть заборонити цирк

26 травня 2018, 13:55
0
0
Сподобалось?
0

Вслід за провідними країнами та містами світу, все більше і більше міст України приймає рішення про локальну заборону пересувних цирків з тваринами. Світова практика показує, що для успішної діяльності цирку не потрібно експлуатувати тварин (найвідоміший у світі цирк - du Soleil - ніколи не використовував у своїй діяльності тварин, базуючи свої виступи на майстерності талановитих акробатів та аніматорів).  Про це повідомляє Доба.

Вказується, що зареєструвала електронну петицію про заборону пересувних цирків у Тернополі Чеховська Людмила .

До слова, влітку 2017 року в Україні було прийнято закон 5119-1 про посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. Інфраструктура Тернополя не може забезпечити належних умов, в яких ведмеді, жирафи, слони, верблюди, тигри, крокодили чи інші дикі тварини могли б перебувати у місті у відповідності до своїх біологічних, видових та індивідуальних особливостей та потреб, санітарних норм та з можливістю вільного вигулу. 

Окрім цього, діяльність цирків з тваринами несе безпосередню небезпеку для населення, адже дресирування пригнічують тварин, роблячи їх більш агресивними і непередбачуваними. Історії відомо багато випадків, коли виснажений тортурами звір, аби зупинити знущання, нападає на свого дресирувальника та глядачів залу, завдає їм смертельних поранень. 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися