У Тернополі спортсмени влаштували забіг, під час якого пили пиво
Тернопілля

У Тернополі спортсмени влаштували забіг, під час якого пили пиво

6 жовтня 2019, 20:40
0
0
Сподобалось?
0



У Тернополі вперше відбувся забіг «Пивна миля», згідно якого учасники пили пиво перед кожним колом 2-кілометрової дистанції.

Як передає УНІАН, участь в змаганнях взяли 10 осіб, серед них – одна дівчина.

Переважно усі – спортсмени, які регулярно беруть участь в марафонах. Особливістю пивної милі є те, що перед кожним колом змагань учасники повинен випити 0,3 літра пива. «Згідно зі світовими правилами, дистанція має складати 1,6 кілометра, міцність пива – 5%. У нас довжина кола довкола острівка «Чайка» – 500 метрів, тож довжина дистанції вийшла 2 кілометри. Натомість ми взяли пиво меншої міцності – 4,6%», – розповів один з організаторів змагань Олег Кошла.

Він теж взяв участь в забігу.

Переміг на змаганні Андрій Пелех, який подолав дистанцію за 8 хвилин 53 секунди. 

«Бігаю вже 5 років, на марафонах найбільшим досягненням для мене було 3 або 4-те місце. Сьогодні – моя перша перемога. Багато чув про «Пивні милі», давно хотілося спробувати себе і в такому змаганні, але не випадало можливості, бо в Тернополі їх не проводили. Коли почув анонс заходу, то одразу зареєструвався. Після четвертої випитої пляшки пива бігти стало істотно важче, але не завадило перемогти», – поділився емоціями після фінішу Пелех.

Ольга Лола зійшла з дистанції після другого кола. Тернополянка регулярно займається спортом, у 2016 році здобула перемогу у своїй віковій категорії у півмарафоні в Єгипті на 21 кілометр. Каже, поєднання пива з бігом для неї виявилося надто складним. «Регулярно бігаю,  минулого року долучила до бігу плавання, в теплу пору займаюся свімраном,  акватлоном. 

Спробувала себе в «Пивній милі».

«Можна було фінішувати, але це б уже було через силу. Мені таки ближчі суто спортивні змагання, з пивом було заскладно. У такому наступного року участі вже не братиму», – каже Лола. Переможець змагань отримав премію в 1 тисячу гривень ще троє учасників – відповідно 500, 300 та 150 гривень. Окрім цього усім чотирьом переможцям та єдиній представниці жіночої статі організатори надали сертифікати на 5 бокалів пива в місцевій пивній ресторації «Леліва». 

Організував захід Туристично-інформаційний центр Тернополя в рамках фестивалю «Обжинки». 

Довідка. 

Пивна миля, або «біратлон», бере свій початок в 1989 році, коли семеро канадських бігунів-студентів вирішили повеселитись і перед кожним колом дистанції в одну милю випивати по банці пива. Серед них був майбутній олімпієць на дистанції 1500 метрів Грем Худ. Першим переможцем змагань став Том Джонс, який показав час 7 хвилин 30 секунд. Його стратегією було добігти раніше, ніж алкоголь почне діяти. Додому друзі відвезли його на таксі, оскільки самостійно йти він вже не міг. Тоді ж з’явилось і перше правило «Пивної милі» – хто не втримує пиво в собі, той біжить додаткове штрафне коло. Досить швидко «Пивна миля» почала поширюватись по світу. У 2005 році чемпіон Канади, марафонець Джим Фінлейсон пробіг «милю» в рамках місцевого доброчинного заходу за 5 хвилин 13 секунд. На сьогодні рекорд належить Корі Беллмору, який пробіг дистанцію в Сан-Франциско за 4 хвилини 33 секунди.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися