На Тернопільщині дитина добирається до школи по аварійному містку через річку
Тернопілля

На Тернопільщині дитина добирається до школи по аварійному містку через річку

27 жовтня 2019, 18:52
0
0
Сподобалось?
0

Шокуючі кадри виклали у соцмережах: школярка з Тернопільщини Валя Курчаба з невеличкого села Зелене Чортківського району Тернопільщини щодня до школи йде по хиткій кладочці, яка веде через Збруч. Подібними фото свого часу вражав Китай, де діти добиралися на навчання по страхітливих підвісних мостах через провалля.

У Зеленому мешкає всього сім десятків людей. Молоді мало. Ні магазину, ні школи, ні клубу тут нема. Від «великого світу» селян відділяє річка Збруч. І кладочка, яку нещодавно пошкодив сильний вітер. Тепер переправа теліпається над рікою. Валя Курчаба щодня в будні нею прошкує і вранці, і ввечері, бо лише так може добратися за чотири кілометри до школи у сусідні Шидлівці Чемеровецького району Хмельниччини. Вона – єдина учениця в своєму селі, семикласниця. Страхує дитину мама Надія. Вона глухоніма від народження. Тільки місточок хитнеться – хапає дівча за руку. Валя – її надія, опора в житті. Бо батько їх давно покинув.

Місцеві жителі іменують цю кладку «дорогою життя». Її розхитує під вагою тіла та вітру.

– То ще зараз нічого, – бідкаються селяни. – А що буде, як почнуться морози, сипатимуть сніги? Дощі йшли, то ледве пробиралися по тих дошках.

Цим шляхом доправляють в інше село молоко, яке здають на переробку. Це – чи не єдиний спосіб заробітку. А ще ж у магазин часом зайти треба по хліб чи інше необхідне.

Кажуть, подібна біда спіткала це село літ п’ять тому. Тоді на допомогу громаді кинулася і влада, і рятувальники, і місцеві аграрії. Хтось підсобив технікою, хтось – силою. І відремонтували. Тепер селяни теж сподіваються на поміч добродіїв. Бо самим їм, впевнені, не впоратися.

Наталія КРАВЧУК



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися