На Тернопіллі завершують будівництво  «Українського Єрусалиму»
Тернопілля

На Тернопіллі завершують будівництво «Українського Єрусалиму»

7 серпня 2018, 19:15
0
0
Сподобалось?
0

У  Марійському духовному центрі Зарваниця завершується будівництво унікальної споруди- «Українського Єрусалиму»,  освячення якого відбудеться 27 серпня. Про це  повідомляє Погляд.

За словами  отця Любомира Зозуляка, настоятеля  храму Перенесення мощей св. отця Миколая м. Тернопіль, який відповідає за будівництво Українського Єрусалиму,влітку 2014 року  розпочато зведення копії Гробу Господнього і за рік будівництво святині було завершено. Побачивши цей витвір, люди почали пропонувати свою допомогу, жертвували кошти для продовження будівництва. Так  розпочали роботу над унікальним комплексом «Українським Єрусалимом».

 Основним об’єктом усього комплексу є копія Гробу Господнього, а також Голгофа, Оливний город, сходи Покаяння, які вели до замку Пилата. Посередині розміщена купіль Ветезда. Справа Левові (Леонські) ворота та Вежа Давида, яку ніхто не міг здобути, тому вона є символом нескореності. На найвищій точці вежі розміститься оглядовий майданчик, з якого відкривається чудова панорама на Марійський духовний центр та село.  Усе місце оточене мурами,  які відображають оборонні мури Єрусалиму.

Проведення Богослужінь тут не планується, -наголосив священник. Це місце створено з пізнавальною метою, щоб паломники, які не мають змоги відвідати Святу Землю, прийшовши на це святе місце, могли відчути дух Єрусалиму тут, у Зарваниці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися