Польський суп готували кращі кухарі Тернополя

Польський суп готували кращі кухарі Тернополя

Тернопілля

У Тернополі встановили гастрономічний рекорд: кращі кухарі  міста приготували більше півтори тисячі літрів традиційної польської страви –журека.  Суп готували майже увесь день, а на підготовку до нього стратили тиждень, -повідомляє «Від Тарнополя до Тернополя».

Для рекордного казана необхідна була  спеціальна закваска, 50 літрів бульйону, майже  200 кг картоплі, стільки ж цибулі, а еще – колбаса, варені яйця і зелень. За підрахунками організаторів, цього супу вистачило б нагодувати п’ять тисяч людей. Один із учасників дійства,  шеф-кухар Віталій Гурилевич розповів  рецепт приготування  польського супу.

"Секрет в тому, щоб зробити саме цю  закваску, "жур". Вона повинна від  трьох до шести днів бродити. Журек повинен бути  пюреподібної консистенції".

Тернопіль вкотре підтвердить статус гастрономічної столиці Україні. Журек роздавали усім присутнім гостям та бажаючим безплатно. Як розповідають організатори рекорду,  готують польську страву не спроста. Адже фестиваль «Тернопільська брама» - це відкриття туристичного сезону у  місті Тернопіль. А  заснував його  коронний гетьман Ян Амор Тарновський, який за походженням був поляком.

 

Схожі новини

© «Вісник»

Передрук будь-якої інформації можливий лише якщо гіперпосилання на «Вісник+К» стоїть не нижче другого абзацу і у кінці матеріалу не має позначки «Передрук заборонений». Перепублікація матеріалів із друкованих видань «Вісник+К» та «Люди і долі» можлива лише із письмового дозволу редакції.

Наші інформери

«Вісник» в соцмережах

Журнал «Люди і долі»

×
Приєднуйтесь!