Студенти перерізали горло подрузі
Тернопілля

Студенти перерізали горло подрузі

8 жовтня 2018, 17:09
0
0
Сподобалось?
0

Бо та не погодилася на близькість?

Шокуючий випадок стався на Тернопільщині. У Почаєві Кременецького району комендант гуртожитку вищого професійного училища, яке готує кухарів, побачила 16-річну ученицю навчального закладу, що ледве трималася на ногах. Коли підійшла ближче, зрозуміла, що Марія… стікає кров’ю. Дівчині хтось перерізав горло!

Спиртне дітям купили перехожі

Поки потерпілу забрали до лікарні, де медики рятували їй життя, правоохоронці взялися за пошуки нападників. І дуже швидко їх знайшли.

Як розповіли у Нацполіції Тернопільської області, напередодні ввечері зібралася компанія одногрупників – двоє хлопців та дівчина. Вони взяли пляшку горілки та подалися «відпочивати» до закинутого приміщення. Алкоголь запивали солодкою водою. Коли тара спорожніла, молоді захотілося продовження бенкету. І по чергову порцію спиртного вони послали перехожого.

Дітям принесли вина. Добре захмелівши від випитого, між хлопцями та Марією почалася суперечка. Пізніше потерпіла запевнила, що «кавалери» почали її домагатися, а вона відмовила. Вони ж – що дівчина стала з них насміхатися… Істину має встановити слідство. Та фактом лишається те, наскільки жорстоко за мить стали розвиватися події.

Спершу гамселили палкою, потім душили

Як випливає з повідомлення правоохоронців, хлопці були дуже розлючені. Вони взяли палицю й почали бити нею подругу. Однак та стала захищатися. Врешті один з одногрупників схопив Марію за горло і придушив.

Дівчина втратила свідомість, та була жива. Злякавшись, що вона ось-ось отямиться, повернеться у гуртожиток й усе розповість, один одногрупник вхопив скло від розбитої пляшки і… став різати Марії горло! Кривдники дівчину лишили стікати кров’ю, а самі подалися далі в місто розважатися.

Однак молодий дівочий організм виявився досить міцним. За словами Петра Тиховича, начальника відділу ювенальної превенції Тернопільської області, десь за годину дівчина очуняла. Вона змогла підвестися й добратися до гуртожитку. А там комендант одразу викликала швидку та поліцію.

Скло зачепило сонну артерію

Те, що потерпіла залишилася не просто живою, а практично неушкодженою, медики назвали дивом. Казали: юнка народилася у сорочці, адже скло кілька разів зачепило сонну артерію, однак не перерізало її. Спочатку стан пацієнтки назвали середньостабільним, та зовсім швидко його «переоцінили» і… виписали Марію з лікарні.

Тим часом нападників помістили у СІЗО. У гуртожитку запевнили, що хлопці, яких підозрюють у звірстві, з благополучних родин. Чому ж так сталося, ніхто й гадки не має.

– Одразу було розпочате розслідування за статтею «замах на вбивство», хлопців взяли під варту, – розповів керівник відділу комунікації поліції Тернопільської області Сергій Крета. – Тепер, коли лікарі з’ясували, що порізи були не такі вже й глибокі, й усі троє учасників події через алкоголь не можуть достовірно пригадати, що і як відбулося, підліткам запобіжний захід можуть переглянути.

Світлана РІДНА, Тернопільська область

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися