Тернополяни реєструватимуть свої SIM-карти
Тернопілля

Тернополяни реєструватимуть свої SIM-карти

18 березня 2018, 23:58
0
0
Сподобалось?
0
Жителів Тернопільщини чекають нововведення у питанні спілкування та безпеки. Спрощено реєстрацію SIM-карт абонентів: тепер можна реєструватися в режимі online.
Як повідомляє сайт Тернополяни, це дозволить підтверджувати особу через телефон і міняти оператора без втрати номера. Якщо вірити словами глави Нацкомісії, 90% користувачів мобільного зв'язку в Україні є анонімними. При цьому багато українців не можуть отримувати повний перелік телеком-послуг. Наприклад, без ідентифікації неможливо повернути гроші з мобільного рахунку, не можна зберегти свій номер телефону при переході до іншого оператора.
Також це рішення зменшить рівень мобільного шахрайства, поліція буде працювати ефективніше, підвищиться рівень нацбезпеки країни при кібератаках, впевнені в Держспецзв'язку. У GSMA відзначають, що доведеного зв'язку між реєстрацією "сімок" і скороченням злочинів немає.
Проте, реєстрація SIM-карти залишиться добровільною. Зараз 90% абонентів мобільних операторів фактично користуються зв'язком анонімно. Заяву на реєстрацію можна буде подати з осені в будь-якому сервісному центрі оператора або онлайн на сайті. Крім того, заява в електронній формі можна буде подати в особистому кабінеті на сайті оператора або через мобільний додаток.
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися