У Дніпропетровську знешкодили терористичну групу, яку очолював колишній офіцер Інтерполу
Регіони

У Дніпропетровську знешкодили терористичну групу, яку очолював колишній офіцер Інтерполу

19 грудня 2014, 23:41
0
0
Сподобалось?
0

У Дніпропетровській області Служба безпеки України знешкодила диверсійну групу, яка готувала терористичні акти на території регіону за завданням спецслужб РФ.

До складу групи входило п'ять мешканців Дніпропетровська. Групу очолював колишній співробітник «Укрбюро Інтерполу», який мав досвід бойових дій у ряді «гарячих точок» світу. Встановлено, що ватажок диверсантів є двоюрідним братом колишнього керівника департаменту контррозвідки Біка.

За даними прес-центру СБУ, група пройшла тренінги та інструктажі з поводження з вибухівкою, організації так званих протестних рухів та партизанських методів боротьби у Бєлгороді Російської Федерації.

Диверсанти виїжджали до Москви, Краснодару та анексованого Росією Криму для отримання завдань та інструктажів від співробітників російських спецслужб.

За вказівками кураторів група готувала підпали та підриви будівель військових комісаріатів, судів. Зокрема, вони планували використати начинений вибухівкою автомобіль. Вартість автівки було також враховано у кошторисі, переданому російському замовнику.

Для нагнітання страху в регіоні зловмисники розробляли  викрадення військового комісара та одного з обласних чиновників. Гроші за вчинення злочину диверсанти мали отримати після надання відеозвіту представникам російських спецслужб.

Під час обшуків у членів групи співробітники СБУ вилучили 300 грамів пластиду, електродетонатори, матеріали антиукраїнського змісту.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися