Дружина юного рекрута
Вінничина

Щоб не йти в армію, хлопець женився на старій бабі

16 листопада 2017, 15:41
0
0
Сподобалось?
0

22-літній Олександр з міста Вінниця, отримавши повістку до лав Збройних сил України, почав мізкувати, щоб таке придумати, аби уникнути військового обов’язку. Чи сам вигадав, чи хтось підказав, але молодик таке втнув, що про його вчинок нині говорить вся країна.

У той день, коли Сашку потрібно було йти в армію, він з’явився у Вінницькому міському військкоматі разом зі свідоцтвом про одруження. Військового комісара Олександра Данилюка одразу насторожила дивна пара. Бо хто таке бачив – хлопець, 1995 року народження, бере за дружину бабцю, 1938 року народження. Новоспечений чоловік ще й своєрідний бонус отримав – звільнення від військової служби, бо його дружина є інвалідом першої групи, а він автоматично став її опікуном.

– За 34 роки військової служби я вперше зустрівся з таким екзотичним методом «косіння» від служби, – зазначає Олександр Данилюк. – Я хлопчині прямо сказав: «Бережи свою дружину, бо якщо через п’ять років вона помре, у тебе є всі шанси піти в армію, адже в Україні можуть призивати хлопців в армію до 27 років».

А як же почувається сама «молода» дружина. Село Байківці Калинів­ського району гуде! Ніхто й подумати не міг, що їхня старенька бабуся Зіна надумає вийти заміж за внука! Сільський голова Тетяна Гнатюк сповістила цю новину бабусі разом з журналістами. Пенсіонерка ридма ридала, бо, мовляв, свого рідного чоловіка поховала давним-давно. А тут їй наробили такого сорому на старості літ.

– Хто ж такий Сашко?

– То внук моєї рідної сестри. Він приїжджає з города раз на тиждень.

Виходить, що молодик підмовив стареньку підписати якісь папери? У Вінницькому міському відділі державної реєстрації актів цивільного стану спростовують це. Там розповіли, що дійсно у них була така незвичайна пара. Старенька бабуся вдягнена чистенько, звичайно, без весільного плаття, прийшла під ручку з хлопцем.

– Ми її кілька разів перепитували, чи згідна стати дружиною? – телефоном розповіли у міському РАЦСі. – Бабуся відповіла ствердно і підпис свій поставила. З документами у молодят все було гаразд, то чому ми мали їх не розписувати. А може, у них така любов?

У Вінницькому військкоматі більш реально оцінюють ситуацію. І його працівники хочуть через суд довести, що цей шлюб фіктивний – у такому випадку призовник нестиме ще й кримінальну відповідальність за ухиляння від служби в армії.

Руслана ТАТАРИН, Вінницька область 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися