У Вінниці почали демонтувати вивіски, які не відповідають стандартам
Вінничина

У Вінниці почали демонтувати вивіски, які не відповідають стандартам

24 липня 2018, 11:56
1
0
Сподобалось?
0

Знімають примусово, відповідно до рішення мерії. До осені мають замінити всі вивіски на вул. Соборній. 

Як пише i-vin.info, з метою надання центральній частині міста естетичного й привабливого вигляду, у Вінниці почалася кампанія з уніфікації вивісок на вул. Соборній. Департамент архітектури і містобудування міської ради розробив єдину комплексну схему розміщення вивісок, у якій вказані детальні вимоги до рекламних матеріалів на фасадах будівель на вул. Соборній, їхні технічні і просторові характеристики. Згідно з рішенням Вінницької міськради, власники комерційних організацій Вінниці, які працюють у центрі міста, мають змінити свої вивіски та рекламу у відповідності до ухвалених критеріїв.

Сьогодні, 24 липня, мерія примусово розпочала демонтаж вивісок на будівлях, власники яких проігнорували рішення. 

- Це чотири будинки на вулиці Соборній. Зокрема 81-й, 75-й, 38-й будинки. Власники цих вивісок зможуть звернутися за своїми конструкціями, вони будуть знаходитися на тимчасовому зберіганні. А коли збіжить певний термін, - будуть продані з аукціону, - розповів заступник головного архітектора міста Євген Совінський.

Чиновник додає, що близько 80% підприємців, які працюють на Соборній, все ж погодилися співпрацювати з мерією. Для них були розроблені окремі "інтерфейси" вивісок.

- Здебільшого це без фризових конструкцій, це просто об’ємні літери. З підсвіткою чи без, - на розгляд підприємця. Вивіски повинні бути такими, щоб не перекривати декоративну пластику фасадів. Всі літері на вулиці вирівнюються в один рівень – це 30 см. Місце розміщення варіюється залежно від композиції фасаду, - сказав Совінський.

Заступник головного архітектора міста пояснює, уніфікувати вивіски потрібно, щоб вони не відволікали уваги від архітектурного ансамблю будівлі.  

- У нас на Соборній третина будинків – це пам’ятки архітектури, а деякі вивіски перекривають навіть декоративні елементи. Боряться з цим і Чернівці, і Київ, і більшість обласних центрів, - зауважив Совінський.

Всі вивіски мають бути демонтовані та замінені на нові до осені.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Читач4
    Читач4

    Та не Совіцкий, а Совінський!

    24 липня 2018, 14:58
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися