Калинівський спецназ озброюється «Джокерами»
Вінничина

Калинівський спецназ озброюється «Джокерами»

13 серпня 2014, 12:17
0
0
Сподобалось?
0

У калинівському полку Західного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України розпочали модернізацію бойової техніки власними силами. Першою ластівкою став БТР-80, на який гвардійці встановили протикумулятивні екрани та чотири станкові протитанкові гранатомети СПГ-9М. Модернізувати бронетранспортер допомогли фахівці з ремонту сільськогосподарської техніки. Волонтери з центральної України не змогли залишитись осторонь від подій, які відбуваються в Україні і взялись безкоштовно допомагати гвардійцям.

Оновлений бронетранспортер військові правоохоронці нарекли «Джокером», намалювавши відповідний символ на башті. Таку назву для бойової машини військовослужбовці придумали недарма - якщо у картах «Джокер» допомагає гравцю виграти, то у бою такий БТР дасть калинівським гвардійцям більше шансів на швидку перемогу.

«Наш «Джокер» можна ефективно застосовувати там, де не можна і не доцільно використовувати установки залпового вогню, приміром, той самий «Град», - розповідає автор ідеї модернізації бронетранспортера та головний конструктор пан Іван. - Як приклад, на дистанції до 500 метрів навченому екіпажу не складе ніяких труднощів поцілити чотирма пострілами з СПГ у вікно житлового будинку розміром півтора на півтора метра, з якого веде вогонь ворожий снайпер чи кулеметник. При цьому противник буде знищений, а будівля зазнає мінімум ушкоджень».

За словами пана Івана, для ворожих танкістів «Джокер» буде теж доволі неприємним сюрпризом. «Один залп із чотирьох пострілів - один танк», - визначає принцип бойового застосування «Джокера» чоловік. Навіть з урахуванням протидії встановленого динамічного захисту техніка противника буде знищена. Адже динамічний захист спрацьовує при попаданні першого снаряду. Решта три постріли допоможуть швидко перетворити танк на металобрухт. Залп осколковими гранатами теж буде досить ефективним, оскільки вщент знищить усі прицільні прилади. У цьому випадку грізна машина противника перетвориться у звичайнісінький тягач.

Крім того, модернізований бронетранспортер буде здатен успішно знищувати мобільні групи противника. Оскільки гранатомети встановлені на башті БТРа та готові до бою, екіпажу не потрібно витрачати час на їх розгортання та підготовку. Треба лише прямо на ходу прицілитись та здійснити постріл.

Нині модернізований бронетранспортер успішно пройшов випробування на полігоні.

 

https://www.youtube.com/watch?v=en5p3oJPPMw

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися