Волиняни у Вінниці на Шевченківському святі
Вінничина

Волиняни у Вінниці на Шевченківському святі

24 травня 2018, 14:15
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні , 24 травня, у м. Вінниці  урочисто відкрилося  Міжнародне Шевченківське свята «В сім’ї вольній, новій». Волинську обласну організацію НСПУ представляють письменниця  Ольга Ляснюк, голова ОО НСПУ, та   поет, прозаїк і літературознавець Микола Мартинюк, заступник голови  Волинської організації письменницької  Спілки. Востаннє Вінниччина  приймала свято 1991 року, а цього року  естафету його проведення прийняла вдруге, від Луганщини, -повідомляє Укрінформ.

У  програмі свята передбачені виставки, тематичні екскурсії, літературно-мистецькі вечори, а також театралізоване дійство "Борітеся – поборете!"  Триватимуть святкові заходи упродовж трьох днів у Вінниці та ще одинадцяти містах і містечках області.  Майстри слова з усіх регіонів України, а також з інших країн (зокрема, Білорусі, Болгарії, Польщі) зустрічатимуться із студентською та учнівською молоддю, молодими письменниками, журналістами, громадськістю. Делегації-учасники свята відвідали  м. Гнівань, де взяли  участь у відкритті пам’ятника Шевченку.

Урочиста церемонія закриття свята відбудеться в суботу у Вінницькому обласному українському  академічному музично-драматичному театрі  ім. М.Садовського.

Міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято "В сім’ї вольній, новій" проводиться в Україні з 1981 року. Спочатку заходи в  рамках Шевченківського свята відбувалися в Києві та на Черкащині, а з 1988 року  урочистості стали проводити щороку в одній із областей.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися