У Луцькій клінічній лікарні відремонтували реанімаційне відділення
Волинь

У Луцькій клінічній лікарні відремонтували реанімаційне відділення

18 грудня 2014, 23:39
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у Луцькій міській клінічній лікарні відбулось урочисте відкриття оновленого реанімаційного відділення. Аби привітати лікарів закладу з цією подію, сюди завітав Луцький міський голова Микола Романюк та начальник управління охорони здоров'я міської ради Федір Кошель.

У закладі був здійснений комплекс робіт з ліквідації наслідків та попередження повторних підтоплень лікарні (вона щороку потерпала від підтоплень після весняної відлиги або сильних літніх злив). Восени 2013 року проведено реконструкцію зливової каналізації на території лікарні, роботи з благоустрою території, часткового відновлення асфальтового покриття та укріплення фундаментів, відремонтовано покрівлю приміщення баклабораторії.

Весною 2014 року виконано капітальний ремонт системи електропостачання лікарні, замінено та перенесено з підвальних поверхів електрощитові. Використано 474,9 тисяч гривень. Після цього розпочато укріплення лікувального корпусу закладу. Зараз металічними інженерними конструкціями скріплені сходові клітки до 4-го поверху. Ці роботи тривають.

Велика частина робіт проводились у приміщеннях відділення анестезіології. У зв'язку з цим було прийнято рішення виконати ремонт відділення з урахуванням сучасних вимог до реанімаційних відділень. Вартість робіт з укріплення корпусу лікарні та приміщень відділення анестезіології і реанімації склала 508,3 тисяч гривень. Роботи виконувались за рахунок бюджетних та позабюджетних коштів.

У реанімації здійснено капітальний ремонт, облаштовано систему комунікацій - замінено електропроводку, біля кожного ліжка забезпечено достатню кількість електророзеток, під'єднання для подачі медичного кисню. Також створено робочі місця для персоналу безпосередньо у блоці інтенсивної терапії. Черговий лікар матиме можливість постійного спостереження за станом хворих. До слова, у Луцькій міській клінічній лікарні вперше в області була впроваджена сучасна світова методика - інгаляційна анестезія (наркоз нічим не відрізняється від тих, що здійснюють у Німеччині, Польщі). Сім років тому майстер-клас на весь західний регіон відбувався саме тут.

За умови оснащення необхідним обладнанням є можливість виводу інформації з моніторів стану пацієнтів на центральний пульт, як це вже зроблено у лікарні у палатах інтенсивної терапії кардіологічного та неврологічного відділень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися