Влада шукатиме інвесторів для модернізації «Волиньторфу»
Волинь

Влада шукатиме інвесторів для модернізації «Волиньторфу»

23 лютого 2015, 17:04
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні на оперативній нараді у Волинській облдержадміністрації обговорювали питання роботи ДП «Волиньторф», яке відновило успішне функціонування. Підприємство працює стабільно, сформований не лише внутрішній ринок збуту, з’явилася й частка експорту. Проте уже зараз слід думати про майбутнє, адже наявні родовища, які експлуатує підприємство, поступово вичерпуються. Тож необхідно освоювати нові. Як зазначив заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук, аби наростити видобуток торфу, необхідно внести певні зміни у законодавство, зокрема, у Земельний кодекс України. Адже нині більшість земель знаходяться у приватних руках.

– За оперативними даними наші пропозиції щодо внесення відповідних змін до законодавства вже розглянуті та підтримані у Міністерстві вугільної промисловості та енергетики України, – зауважив Сергій Дмитрович. – На сьогодні документи передані до Верховної Ради, де остаточне рішення мають прийняти народні депутати.

Також Сергій Кошарук зазначив: оскільки на Волині – третина всіх запасів торфу, які є в державі, в обласній державній адміністрації напрацювали низку пропозицій з розбудови ще шести торфовищ.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив на необхідності продовження активної роботи з вивчення інвестиційної складової підприємства. Адже поряд із позитивною динамікою на підприємстві спостерігається відсутність запровадження нових технологій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися