Столичні професори похвалили волинських кардіологів
Волинь

Столичні професори похвалили волинських кардіологів

26 березня 2015, 11:56
0
0
Сподобалось?
0
У рамках Всеукраїнського проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф» на Волинь нещодавно навідалися фахівці національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова та Інституту педіатрії акушерства та гінекології. У Волинській обласній клінічній лікарні вони провели для наших медиків цикл лекцій, присвячених питанням діагностики та лікування кардіологічних захворювань. По закінченню столичні гості влаштували прес-конференцію. Зокрема, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України за спеціальністю «Хірургія серця і магістральних судин у дорослих», доктор медичних наук Костянтин Руденко зазначив, що був приємно вражений високою кваліфікацією волинських медиків, які працюють із хворими на серцево-судинні захворювання. Мовляв, на відміну від інших областей, Волинь провела величезну роботу, тож має потужну базу для лікування серцевих хвороб, сучасну апаратуру і професійний медперсонал. «Такого ставлення до кардіології я ще не бачив. Волиняни повинні знати, що їм на місці нададуть своєчасну допомогу», – зазначив він. Також неабиякого схвалення заслужив і Волинський центр кардіохірургії, де вже давно і доволі успішно проводять операції на зупиненому серці.
Ще однією приємною новиною поділився з журналістами й начальник Волинського управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк. Він повідомив, що Волинська облдержадміністрація нещодавно підписала Угоду зі Світовим банком, за яким отримає 30 мільйонів доларів. Кошти підуть на розвиток кардіологічного напрямку області впродовж наступних п’яти років. 
Мирослава КОСЬМІНА,
Волинська область
 
Потрібно знати
Симптоми інфаркту міокарда:
– пекучий грудний біль або стискаючого характеру;
– грудний біль, що переміщується у лівий бік грудей;
– досить часто біль віддає у ліву руку, плече, нижню щелепу, спину;
– пекучий біль супроводжується страхом смерті. Людині здається, що на груди поклали важкий прес вагою в тонну.
Кардіологи постійно наголошують – при перших симптомах інфаркту потрібно дістатися до лікарні протягом кількох годин. Лікарі називають цей час «золотим», бо встигають розкрити стенозовану (закриту) судину, запобігши тим самим некрозу серцевого м’яза.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися