У «Волиньгазі» запевняють що нові тарифи покривають витрати підприємства лише на 65%
Волинь

У «Волиньгазі» запевняють що нові тарифи покривають витрати підприємства лише на 65%

18 квітня 2015, 22:52
0
0
Сподобалось?
0

Тарифи на транспортування і постачання природного газу з 1 квітня зросли в цілому на 87%, але вони покривають витрати ПАТ «Волиньгаз» лише на 65%. Так стверджують у компанії. 

«Держава підняла ціни на газ майже в 6 разів, але не встановила достатніх тарифів. Так, тариф на транспортування газу з 1 квітня зріс на 82% і становить 602,50 грн, а тариф на постачання – на 131% і становить 85,40 грн. за тисячу кубометрів без врахування ПДВ.

«Нові тарифи лише частково вирішать основні проблеми, пов'язані зі скороченням обсягів споживання газу та зростанням витрат на природний газ, який іде на виробничо-технологічні витрати.  Тарифи мають бути економічно обґрунтованими і враховувати ще й ринкові ціни паливно-мастильних матеріалів, будматеріалів, труб та обладнання, що використовується для ремонтів мереж, зростання плати за землю, вартості електроенергії та послуг Держстандартметрології тощо», - йдеться у заяві прес-служби «Волиньгазу».

Якщо регулятор знову не перегляне тарифи, то у компанії очікують у 2015 році збитки від ліцензійних видів діяльності близько 51,7 млн. грн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися