Прокуратура Волині не побачила спроби доведення до банкрутства «Волиньторфу»
Волинь

Прокуратура Волині не побачила спроби доведення до банкрутства «Волиньторфу»

22 квітня 2015, 00:01
1
-1
Сподобалось?
-1

У прокуратурі області розглянули запит депутата Волинської обласної ради Сергія Слабенка  щодо захисту майнових прав ДП «Волиньторф» та розслідування кримінальних правопорушень відносно колишніх керівників указаного підприємства.

«В прокуратуру області з Волинської обласної державної адміністрації матеріали щодо вжиття заходів представницького характеру в інтересах держави в особі державного підприємства «Волиньторф» не надходили.
Разом з тим установлено, що у вересні 2014 року ДП «Волиньторф» звернулося до господарського суду Волинської області із позовом про стягнення із ТОВ «Пром-Газ-Інвест» 503 тис. грн. заборгованості по договору купівлі-продажу цінних паперів від 20.12.2013. Рішенням суду від 10.11.2014 у задоволенні позову відмовлено у зв’язку із передчасністю його подання.
На даний чає у провадженні господарського суду Рівненської області знаходиться справа за заявою ТОВ «Золотий екватор» до ТОВ «Сетерус» (перейменовано з ТОВ «Пром-Газ-Інвест») про порушення справи про банкрутство.
Ухвалою господарського суду Рівненської області від 01.04.2015 у справі №918/1729/14 про банкрутство ТОВ «Сетерус» вимоги ДП «Волиньторф» визнано вимогами шостої черги із включенням їх до реєстру вимог кредиторів в ліквідаційній процедурі, яка на даний час триває», - йдеться у відповіді прокуратури Волинської області на депутатський запит.
Також, як зазнають у прокуратурі, операції щодо купівлі-продажу цінних паперів були предметом дослідження слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів ДП «Волиньторф» та доведення вказаного підприємства до банкрутства.
Зі свого боку Держфінінспекція у Волинській області провела ревізію фінансово-господарської діяльності ДП «Волиньторф» за період з 01.09.2013 по 01.03.2014 і не виявила завдання збитків державному підприємству від дій його службових осіб за наслідками здійснення фінансово-господарських операцій ДП «Волиньторф» з ТОВ «Компанія управління активами «Прайм Тайм» та ТОВ «Пром-Газ-Інвест» щодо купівлі-продажу цінних паперів на суму понад 6 млн. грн., емітентом яких є ТОВ «Компанія з управління активами «Гроші та Капітал».
«Крім того, з метою встановлення наявності чи відсутності в діях службових осіб ДП «Волиньторф» злочину, передбаченого ст.219 КК України, у кримінальному провадженні призначалась судово-економічна експертиза, відповідно до висновку якої показники фінансово-економічного стану ДП «Волиньторф» за період 2013-2014 років не містять ознак доведення підприємства до банкрутства, фіктивного банкрутства чи прихованого банкрутства.
З урахуванням вищезазначеного слідчим 23.09.2014 прийнято рішення про закриття вказаного кримінального провадження на підставі п.2 ч.І ст.284 КПК України за відсутністю складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.219 КК України. За результатами подальшого розслідування, у зв’язку з відсутністю складу злочинів, передбачених ч.2 ст. 191, ч.І ст.366 КК України, 16.12.2014 прийнято рішення про закриття кримінального провадження.
З прийнятим рішенням прокуратура області погодилась», - резюмують у листі-відповіді за підписом заступника прокурора області Олександра Сліпчука.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • максим
    максим

    Тому ,що Єремєєв заплатив нормально облпрокурору і не побачили,і не побачать під носом ,рука руку миє.

    22 квітня 2015, 08:47
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися