Зі старого «Запорожця» зробив хату на колесах
Волинь

Зі старого «Запорожця» зробив хату на колесах

15 травня 2015, 14:47
0
0
Сподобалось?
0
Нещодавно у селі Брунетівка Старовижівського району з’явився новий вид транспорту –  гужова підвода з чудернацькою назвою «Приймацька хата». Саме так назвав свій винахід майстер на всі руки Олександр Бондар. 
Колись Олександр Денисович працював у місцевій агрофірмі «Правда» зварником, акумуляторником, трактористом. Нині ж подружжя Бондарів має чимало землі. З власного господарства й живуть, бо у селі заробітків немає. Разом з дружиною Ольгою Федорівною, яка трудилася ланковою в агрофірмі, вони виростили трьох дітей, дочекалися дев’ятеро онуків.
– Саме вони мене надихнули створити таку «кібідку», – розповідає Олександр Денисович. – Мав раніше «Запорожець», але продав його. Залишилося чимало запчастин, які лежали на подвір’ї без діла, тож зробив з них таку собі затишну «хатинку» на колесах, якою вожу внуків у дитячий садочок, їжджу у справах. До речі, я вже продемонстрував свій винахід у Старій Вижівці, Буцині, Замшанах Ратнівського району. Люди з цікавістю оглядали, жартували, запитували, чи багато затрат поніс.
Як сказав голова Поліської сільської ради, до складу якої входить і Брунетівка, Петро Тищук, Олександр Денисович з нічого завжди зробить щось.
– У цього господаря є власний трактор, а розпашники, диски, інший реманент, причепи він до нього змайстрував сам, – розповідає Петро Васильович. – Це чоловік, що без роботи не сидить. У нього всюди лад. Раніше діток з Брунетівки до дитячого садочка підвозили автобусом, коником чи велосипедами, а зараз Денисович вранці запрягає свою вірну помічницю конячку Зірку і садить в «хатинку» на колесах внучку Тетянку, сусідських діток і везе до дошкільного закладу. Для солідності в дорогу завжди одягає капелюха. 
Справді, поїздка у «Приймацькій хаті» – задоволення. Тут затишно, гарно і комфортно. Зробив він свою «машину» з причепа, всередині поставив стільці від легкового автомобіля, облаштував стіни з вікнами, приладнав дверцята, ще й номерний знак причепив. 
– Хочу ще вдосконалити свою «хатинку», – усміхається Олександр Денисович. – Поставлю акумулятор – буде музика грати і світло горіти. А на літо прилаштую всередині складного столика. Поставлю велику парасолю, щоб на полі внучата могли сховатися від сонця. 
Тамара ПОЖАРЧУК,
Волинська область
Фото автора

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися