Вирубав лісу мало не на мільйон
Волинь

Вирубав лісу мало не на мільйон

24 травня 2015, 19:54
0
0
Сподобалось?
0

На Львівщині засудили директора лісництва, який дозволив несанкціоновані рубки дерев. Державі завдано шкоди мало не на мільйон гривень!

Як повідомляє zaxid.net, колишній директор Золочівського лісогосподарського підприємства «Галсільліс» під час проведення вибіркової санітарної рубки дозволив зрубати 125 дубів, які не підлягали вирубці. Завдана шкода підприємству склала 885 802 грн. За це його засудили до 3 років позбавлення волі.
У період з червня по вересень 2013 року директор дав вказівку лісосічній бригаді додатково зрубати ще 125 дерев дуба. Членам бригади він пояснив, що ці дерева додатково відведені в лісосіку. Частину деревини він продав приватному підприємцю, який розраховувався через касу. На іншу частину деревини директор підробив документи про її вивезення з лісу.
У судовому засіданні чоловік частково визнав свою вину та пояснив, що після санітарної вирубки завжди роблять додатковий огляд і визначають ще певну кількість дерев, які потрібно зрубати. За його словами, під час вирубки дерева падають і ламають інші дерева, тому необхідно додатково клеймувати їх і вирубувати.
Один з лісорубів, який був свідком у справі, пояснив, що вирубувались цілком здорові дерева, на яких були відповідні позначки клеймом, що зберігалося у директора. Крім того, бухгалтер «Галсільлісу» пояснила, що частину накладних, де зазначався обсяг і ціна деревини, яку продавали, та автомобіль, яким її вивозили з лісу, вона не заповнювала. У декотрих із накладних значився автомобіль, який, за словами водія, був зламаний. Більше того, за вантажомісткістю він не міг перевозити у кузові зазначену кількість деревини.
Таким чином у суді довели, що директор підробляв документи та на власний розсуд розпоряджався незаконно зрубаною деревиною. Винуватість директора також підтверджується лісорубним квитком, у якому зазначено, що вирубці підлягало 154 дерева породи дуб, а не 279, які були зрубані.
Золочівський райсуд за зловживання службовим становищем засудив колишнього директора до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки. Крім того, його оштрафували на 8500 грн. та стягнули 1130 грн. за проведення судово-почеркознавої експертизи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися