Студенти луцького університету будують болід для автоперегонів в Угорщині
Волинь

Студенти луцького університету будують болід для автоперегонів в Угорщині

6 червня 2015, 19:16
0
0
Сподобалось?
0

Студенти Луцького національного технічного університету розробили 3D-модель автомобіля та пакет креслень, згідно з якими створювать експериментальний екземпляр боліда. Команда ЛНТУ працює, аби представити свій ВНЗ на гоночних змаганнях 2016 року в Угорщині. Так, у Луцькому НТУ стартував міжнародний проект «Формула студент ЛНТУ».

«Окрім нас досвід реалізації таких проектів мають лише два українські ВНЗ: НУ «КПІ» та Одеський національний політехнічний університет», - розповів «Волинським новинам» ініціатор та координатор проекту професор Петро Савчук. 
З його слів, у світі такі проекти відомі як «Формула SAE» (Society of Automotive Engineers), а у Європі більш прийнято називати «Формула студент» – це студентські інженерні змагання. Команди студентів проектують, виготовляють і беруть участь у змаганнях на спортивних гоночних автомобілях непрофесійного класу. Багатьох з учасників студентських змагань можна зустріти у топ командах Формули-1.
«Під час закордонних відряджень та стажувань, у тому числі за програмою Темпус, в університетах Італії, Швеції, Бельгії, мені неодноразово доводилося спостерігати, як команди студентів працюють над виготовленням спортивних автомобілів. Хочу наголосити, що виконані вони були на високому технічному та дизайнерському рівні. Вже тоді я замислився, що необхідно і наших студентів залучати до таких розробок. Я впевнений, що наші діти - не гірші, а за достатнього фінансування «дадуть фору» будь-якій європейській команді», - зауважив Петро Савчук.
У луцькому НТУ під керівництвом досвідчених викладачів, які мають практичний досвід роботи на автомобільному заводі та на інших підприємствах, сформувалася команда талановитих, енергійних, креативних та працелюбних студентів, лише з технічних спеціальностей, але й маркетологи, менеджери та економісти.

Згідно з правилами змагань, важливі не лише технічні характеристики розробленого боліда, адже необхідно «продати» свій автомобіль, тобто врахувати економічну доцільність у прийняті рішень, а також розробити бізнес-план на дрібносерійне виробництво.

«Поки що всі параметри майбутнього боліда моделюємо та прораховуємо на дерев’яних конструкціях, плануємо закупити двигун HONDA CBR 600 з шестиступінчатою трансмісією, елементи кузова та підвіски виготовити з карбонових композитних матеріалів. Окрім добре відомих матеріалів та технічних рішень будемо застосовувати та випробовувати нові матеріали, розроблені науковими колективами ЛНТУ», - розповідає Володимир.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися