Дочка Віктора Божидарника намагалася отримати російське громадянство під час анексії Криму?
Волинь

Дочка Віктора Божидарника намагалася отримати російське громадянство під час анексії Криму?

17 червня 2015, 12:06
2
0
Сподобалось?
0

Виконувач обов’язків ректора Луцького національного технічного університету Зоряна Герасимчук у час анексії Криму через суд відстоювала своє право на російське громадянство.

Тему вивчало Рівненське агентство журналістських розслідувань спеціально для CorruptUA.org.

Про судову справу Зоряни Герасимчук задля отримання російського громадянства Рівненському агентству журналістських розслідувань розповіли джерела в правоохоронних органах.

За інформацією співрозмовника, одразу ж після анексії Криму Росією у березні-квітні 2014 року дочка багаторічного ректора цього вишу Віктора Божидарніка Зоряна Герасимчук взялася оформлювати російське громадянство. В цей час вона саме перебувала на півострові і просила тамтешні вже не підконтрольні Україні органи надати їй російське громадянство. Однак їй відмовили через наявність луцької реєстрації.

Попри це, 28 квітня Зоряна Герасимчук звернулася із позовом проти Федеральної міграційної служби Російської Федерації до Гагарінського районного суду міста Севастополь. Жінка просила надати їй російське громадянство. Що було підставою для цього і на чому ґрунтувався позов, на жаль, не відомо.

Підтвердженням того, що така справа розглядалася в суді, є запис у списку справ, призначених до розгляду в Гагарінському райсуді Севастополя.

Представляв інтереси Зоряни Герасимчук у суді севастопольський адвокат Артем Тюшляєв.

18 червня 2014 року суддя Катерина Матюшева, як зазначено на сайті суду, задовольнила позов Зоряни Герасимчук. На жаль, самого рішення Гагарінського райсуду Севастополя у відкритих джерелах знайти не вдалося. В українському реєстрі судових рішень останній документ ухвалений цим судом датується 25 березня. В російські аналогічні реєстри не те що рішення, але й сам суд ще не скрізь внесений.

В автобіографії Зоряни Герасимчук є невеликий період часу, який пов`язує її із Кримом. Так, у 2014 році вона працювала заступником директора Севастопольського Інституту банківської справи УБС НБУ. Вже після цього повернулася на посаду першого проректора ЛНТУ.

Журналісти Рівненського агентства журналістських розслідувань протягом двох днів намагалися поспілкуватися із Зоряною Герасимчук. Спочатку виконувач обов`язків ректора піднімала слухавку і постійно посилалася на зайнятість і відсутність можливості розмовляти, а згодом і взагалі перестала відповідати на дзвінки.

Вдалося поспілкуватися із адвокатом пані Герасимчук Артемом Тюшляєвим. Чоловік підтвердив, що рішення суду у відкритих джерелах немає, однак надавати будь-які документи чи коментувати справу свого клієнта відмовився. На запитання чи було якесь судове продовження цієї справи і чи отримала після виграного суду Зоряна Вікторівна російський паспорт, адвокат відповів, що йому це не відомо.

Відзначимо, що інформація з’явилася вчора, тобто напередодні виборів нового ректора ЛНТУ, які відбуваються сьогодні. Зоряна Герасимчук є одним із головних претендентів на посаду. Її головний конкурент – професор Павло Савчук, якого пов’язують із командою Ігоря Палиці. Загалом на посаду ректора претендує вісім кандидатів. Вибори окрім самого ЛНТУ відбуваються також у його підрозділах – технічних коледжах у кількох містах області.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Батько
    Батько

    Це ганьба....

    17 червня 2015, 12:34
    Відповісти
  • Василь Голян
    Василь Голян

    краще б отримала громадянство та виїхала, скільки може її Волинська земля терпіти...

    17 червня 2015, 21:43
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися