«Лісову пісню» облюбували поляки та білоруси
Волинь

«Лісову пісню» облюбували поляки та білоруси

3 липня 2015, 09:00
0
0
Сподобалось?
0

Сорок іноземців побували у санаторії «Лісова пісня». Поляки та білоруси відвідали Волинський край у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».

На базі оздоровниці проходила міжнародна конференція «Перспективи розвитку транскордонного співробітництва між фермерами Єврорегіону «Буг». Відкрила її директор Комунальної установи Волинської обласної ради «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» Ірина Ітані. Вона наголосила на головній меті проекту – прагненні до розвитку тристороннього співробітництва між Україною, Польщею та Білоруссю у сфері сільського господарства. Своїми досягненнями з іноземними колегами поділилися чимало волинських фермерів. Говорили про важливість створення ягідних кластерів та вирощування екологічно чистих продуктів, за якими майбутнє, а також туристичний потенціал краю. А директор санаторію «Лісова пісня» Віктор Карпук полякам та білорусам презентував успішно втілений в оздоровниці проект зі збору лікарських трав та виготовлення цілющих фіточаїв.

Похвалилися своїми здобутками й іноземці. Зокрема, представник польської делегації Іренеуш Демянюк, відомий у своєму краї як виробник екологічно чистих яєць, та білоруської – керівник господарства «Титул-Агро», одного з найкрупніших в Білорусі виробників смородини.

Окрім відомої волинської оздоровниці, гості здійснили візит і до фермерського господарства «Аміла», що у Турійському районі.

Проект реалізують Брестський обласний агропромисловий союз (головний партнер проекту), Асоціація самоврядування Єврорегіону «Буг» (Республіка Польща, м. Хелм) і Комунальна установа Волинської обласної ради «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» (Україна, м. Луцьк).

Наталія КРАВЧУК, Волинська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися