На Волині освячено ще одну святу обитель УПЦ Київського патріархату
Волинь

На Волині освячено ще одну святу обитель УПЦ Київського патріархату

16 липня 2015, 08:33
0
1
Сподобалось?
1

13 липня, на свято Собору 12-ти апостолів та вшанування ікони Божої Матері «Волинська» Петро-Павлівська громада села Берегове Рожищенського району святкувала своє 10-річчя - і вісім років від початку будівництва храму.

Цього дня відбулося його освячення, яке здійснив Високопреосвященніший Михаїл, митрополит Луцький і Волинський. На храмовому подвір’ї Владику зустріли найменші прихожани з короваєм та віршиками. На святковій Літургії архієрейським чином молилися декан Рожищенського деканату митрофорний протоієрей Василь Шняк, настоятель храму священик Андрій Голуб, духовенство не тільки Рожищенського та Луцького районів Волині, а й Львівської області.

Під час Малого входу митрополит Михаїл підніс до сану протоієрея настоятеля отця Андрія.

По завершенні служби Божої Владика привітав усіх прихожан з цією великою подією: освячення храму в такому маленькому селі. «Сьогодні наші труди і пожертви увінчалися хрестом на куполі, нашою спільною Літургією з освяченням престолу. Наше життя має бути навколо храму, там, де є молитва. Є церква – буде жити село. Нас усіх хвилює те, що відбувається в нашій державі. Але нехай нас не лякає майбутнє, тому що з нами Бог», - наголосив у своїй проповіді Владика Михаїл.

Отець Андрій подякував усім жертводавцям, серед яких – Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Високопреосвященніший Михаїл, митрополит Луцький і Волинський, Тернопільська газова фірма «Професіонал», вихідці з рідного села і окружних сіл.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися