Чому у Росії затримали півтори сотні заробітчан з Волині та Прикарпаття
Волинь

Чому у Росії затримали півтори сотні заробітчан з Волині та Прикарпаття

16 липня 2015, 09:53
0
0
Сподобалось?
0

11 липня на території російського міста Невель Псковської області, що на кордоні з Республікою Білорусь, російські прикордонники затримали 20 мікроавтобусів, що їхали з України. Переважно це були заробітчани з Івано-Франківської та Волинської областей. Транспортні засоби в’їхали на територію Білорусії з Волині. Перетнули білорусько-російський кордон і були за тримані на дві доби «за порушення російського законодавства». За неофіційною інформацією, люди прямували на заробітки до Санкт-Петербургу.

Про це пише «Волинська газета».
В українців відібрали паспорти і без пояснень заборонили рухатися у будь-якому напрямку. Для з’ясування обставин до Невеля прибув консул України в Санкт-Петербурзі. Керівник відділу прикордонної служби ФСБ РФ пояснив: українці були затримані, бо, за російським законодавством, можуть перетинати кордон РФ лише у міжнародних пунктах пропуску. А позаяк на білорусько-російському кордоні таких нема (Росія та Білорусь входять до Митного союзу), то вони – порушують закон. Згодом затриманих відпустили, змусивши заплатити штрафи. 
Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту консулу посольства Російської Федерації в Україні щодо затримання 11 липня 160 українців російською прикордонною службою.

Після того, як Україна розірвала угоду про малий прикордонний рух з РФ, заробітчани із західних областей в’їжджали до Росії саме через Білорусь. Очевидно, після скандалу на кордоні тепер це зробити буде непросто.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися