Села пристали на пропозицію приєднання до Нововолинська
Волинь

Села пристали на пропозицію приєднання до Нововолинська

2 серпня 2015, 12:24
0
0
Сподобалось?
0

На Волині вже є перша сільська громада, котра дала «добро» на пропозицію про об’єднання з центром у місті обласного значення. Грядівська сільська рада Іваничівського району під час сесії вирішила відповісти згодою на ініціативу Нововолинська. Про це Офіс реформ Волині повідомив Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков.

До сільської ради, окрім Грядіва, входять села Кропивщина, Низкиничі, Тишковичі і Хренів.

Нововолинськ зробив пропозиції щодо об’єднання й іншим громадам.

Мова йде про села Будятичі, Литовеж, Бужанівську сільську раду.

Щодо селища Жовтневого, котре перебуває у підпорядкуванні Нововолинської міської ради, то так склалося історично, що місто роками допомагало будувати й утримувати ті заклади, які досі там збереглися. Свого часу саме Нововолинськ допоміг відкрити фабрику гофротари у Жовтневому, з котрої тепер ідуть податки до місцевого бюджету. Там побудований Будинок культури такого рівня, що навіть не в кожному райцентрі побачиш, двоповерхова поліклініка із 20-ма ліжками денного стаціонару, центральне водопостачання. Тому, каже Віктор Борисович, краще вже навколо цього села мали би об’єднуватися інші. А то виходить, що слабше село прийде всім цим користуватися і водночас пропонує зберігати свою назву.

Нині відповіді Жидичинської сільської ради чекає Луцьк. Як на стало відомо з власних джерел, мешканці села Липляни уже вирішили пристати на пропозицію обласного центру.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися