Потрібна допомога волинському кіборгу, який попри хворобу двічі добровільно йшов на фронт
Волинь

Потрібна допомога волинському кіборгу, який попри хворобу двічі добровільно йшов на фронт

19 серпня 2015, 11:15
0
0
Сподобалось?
0

Про історію справжнього героя Андрія Луцика, який поклав здоров’я в ім’я України розповіла волонтер Ковельського центру допомоги 51 ОМБР Наталія Соколова. Тепер комісований з інвалідністю військовий потребує нашої допомоги, щоб мати повноцінне життя.

38-річний Андрій Луцик з Ковельщини до війни був підприємцем. Виховує двох синів (нині їм 12 і 14 років). 27 серпня минулого року, знаючи про свою хворобу, пішов добровольцем у 80 аеромобільну бригаду зі Львова. Служив у третьому батальйоні у гаубичній батарей. Пройшов Ласточкіно, Піски, Водяне. З 27 грудня по 27 січня захищав донецький аеропорту. З 10 січня отримав важкі обмороження кінцівок, оскільки доводилося голинами нерухомо лежати на 30-градусному морозі. Поруч з ним загинуло троє друзів з бригади, важко поранили багато побратимів. В тяжкому стані Андрія вивезли у Дружківську міську лікарню за два дні до виходу з позицій. Пізніше перевівся на лікування у Львівський військовий госпіталь. Місцеві лікарі зберегти пальці волинянину, попри показання до ампутації. Як тільки здоров’я Андрія Луцика дещо покращилося, з 31 березня цього року він знову добровільно пішов в АТО (Костянтинівка, Дружківка). Через 1,5 місяця Андрія за станом здоров’я звільнили із ЗСУ. Має групу інвалідності, статуси учасника бойових дій та інваліда війни.


Та лікарі не змогли відновити повністю рух кінцівок. Обморожені Руки і ноги працюють лише на 40 відсотків. Андрій не відчуває рук і ніг при зниженні температури до 20 градусів.
Пройшов консультації у волинській та київській обласній лікарнях. Луцику поставили діагноз – хвороба Рейно. У Львові є судинний хірург професор Кобза, який береться зробити операцію по розблокуванню судин.

На операцію потрібно всього 20 тисяч гривень – ніби й не така велика сума, порівнюючи з більш дороговартісним лікуванням багатьох постраждалих в АТО. Але і вона є завеликою для родини Луциків. Операція допоможе відновити волинському кіборгу функціонування кінцівок.

Гроші можна і потрібно перераховувати на картку ПриватБанку: 4149 4978 3137 4907 (Луцик Андрій Миколайович). Не будьмо байдужими і віддячимо герою за його подвиг.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися