Волинська міліція отримала від Євросоюзу 38 позашляховиків
Волинь

Волинська міліція отримала від Євросоюзу 38 позашляховиків

2 вересня 2015, 17:53
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у Луцьку на Замковій площі відбулася урочиста церемонія передачі 38 позашляховиків «Isuzu D-max» Управління МВС України у Волинській області. Ці автівки волинські міліціонери отримали у рамках програми «Разом безпечніше» прикордонного співробітництва «Польща-Україна-Білорусь». Проект фінансувався коштами ЄС. Загальна його вартість понад 4 мільйони євро. На першому етапі 10 прикордонних з Україною підрозділів поліції Люблінського воєводства отримали 40 автомобілів «Nissan». Тепер поляки привезли авто для колег з Волині.

Очолював польську делегацію заступник міністра внутрішніх справ Польщі Гжегож Карпінскі. Він передав лучанам привіт від Торуня – польського міста-партнера Луцька, з якого сам родом. Також пан Карпінскі наголосив, що нині на затвердженні у ЄС перебуває нова без пекова програма у рамках прикордонного співробітництва загальною вартістю 55 мільйонів євро.

До Луцька прибув і заступник українського міністра МВС Тігран Авакян. Він відзначив, що, окрім передачі автівок, у Луцьку протягом трьох діб триватиме українсько-польський семінар, на якому правоохоронці спільно відпрацьовуватимуть питання протидії організованій злочинності.

Комендант поліції Люблінського воєводства Даріуш Дзяло відзначив, що вартість техніки передана волинській міліції складає 1 мільйон 625 тисяч євро.

Насправді, це дуже суттєве підсилення автопарку правоохоронців Волині. Більше того, кожна з автівок має додаткове спеціальне обладнання – тепловізор, фото- і відеокамеру, криміналістичну валізу. Також до кожної машини є комплект запасних коліс із зимовою гумою.

Як розповів начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор Петро Шпига, кожен міський та районний відділи області отримають у своє розпорядження по одній такі машині. 20 автівок залишаться служити у Луцьку. Їх, ймовірно, використовуватиме нова патрульна поліція.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися