Пам’ятник Андрію Кузьменку у Луцьку замінять на новий
Волинь

Пам’ятник Андрію Кузьменку у Луцьку замінять на новий

12 жовтня 2015, 15:11
1
0
Сподобалось?
0

Перший в Україні пам’ятник Андрію «Кузьмі» Кузьменку, який з ініціативи підприємця Андрія Покровського 1 жовтня встановили у Луцьку на території комплексу «Сіті-Парк», невдозі замінять на новий. Викликано це негативною реакцією соцмереж.

Про це ZAXID.NET повідомила скульптор Ірина Дацюк, яка є автором проекту. Попереднє відкриття нового пам’ятника загиблому у ДТП солісту гурту «Скрябін» у Луцьку заплановане на 13 грудня. 

За словами луцької скульпторки Ірини Дацюк, пам’ятник, встановлений 1 жовтня на території луцького ТРЦ «Сіті-парк», на завершальному етапі спотворили робітники однієї з львівських майстерень. Окрім того, Дацюк стверджує, що цей пам'ятник був ескізним, пробним і тимчасовим варіантом.

Як з’ясував ZAXID.NET, виготовленням бронзової скульптури «Кузьми» за проектом Ірини Дацюк займалась відома львівська скульптурна фабрика «Пікарт». Її роботи добре відомі у Львові та за його межами. Наприклад, у Львові «Пікарт» виготовив пам'ятник винахідникам гасової лампи Яну Зегу та Ігнатію Лукасевичу, письменнику Леопольду Мазоху, художнику Пабло Пікассо. Для Чернівців фірма виготовила пам’ятник цісарю Францу Йосифу та ректору університету Костянтину Томащуку, для Івано-Франківська – Степана Бандеру, для Тернополя – Івана Горбачевського. У творчому доробку компанії є навіть пам’ятник братам Реріхам у Москві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • олекса
    олекса

    Для чого нам памятники..? Памятники це ідолопоклонство.. Включіть нам краще отоплення в квартирах,а то діти мерзнуть..!

    12 жовтня 2015, 17:03
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися