У Луцьку заради незрячих заговорять... тролейбуси і маршрутки
Волинь

У Луцьку заради незрячих заговорять... тролейбуси і маршрутки

13 жовтня 2015, 22:13
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у Луцьку презентували один з проектів, який здобув перемогу на конкурсі на визначення кращих громадських ініціатив у 2015 році, оголошеному міською радою. Проект Едуарда Поліщука «Зробимо Луцьк доступним» покращити можливості незрячих у пересуванні містом. Для цього пропонується використовувати інноваційні прилади звукового та голосового сповіщення. Перший експеримент запроваджено на міському електротранспорті. Луцький міський голова разом з представниками громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» на власні вуха переконалися, як спеціальне обладнання, встановлене на тролейбусі, працює над зовнішнім озвученням зупинок громадського транспорту. Тобто, зупиняючись, тролейбус починає «говорити» - «називає» свій номер і напрямок маршруту.

За умовами конкурсу громадських ідей, ініціатори проекту мають сплачувати 10 відсотків від його вартості. Проте для людей з вадами зору і тут зробили виключення. Своїх 90 відсотків виділила міська рада, а за співучасть громадської організації у проекті внесок зробив фонд Ігоря Єремеєва «Волинська родина».

Міський голова Микола Романюк зазначив, що після того, як люди з вадами зору погодили ці пристрої, розпочнеться закупівля спеціального обладнання на тролейбуси та його монтаж. Орієнтовно на роботи піде місяць-два.

Якщо експеримент з тролейбусами себе виправдає, міська рада запропонує приватним перевізникам, які надають послуги у режимі маршрутних таксі, обладнати автобуси такими ж приладами для зовнішнього озвучення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися