Волинські лікарні оприлюднять інформацію про доступні безкоштовні ліки
Волинь

Волинські лікарні оприлюднять інформацію про доступні безкоштовні ліки

17 жовтня 2015, 14:22
0
0
Сподобалось?
0

Інформація про ліки, придбані за бюджетні кошти, буде публікуватись на сайтах волинських медичних закладів. Про це повідомив начальник Управління охорони здоров`я Волинської ОДА Ігор Ващенюк. 

З ініціативою оприлюднення наявних ліків до УОЗ звернулось Рівненське агентство журналістських розслідувань у рамках проекту «Моніторинг державних закупівель у лікувальних закладах Волині та Рівненщини».

Журналісти перевірили у відділеннях лікарень чи для пацієнтів доступна інформація про безплатні ліки, придбані за бюджетні гроші. Як виявилось, волинським пацієнтам така інформація майже не відома. Саме тому «Рівненське агентство журналістських розслідувань» звернулось до Волинського УОЗ з пропозицією оприлюднювати списки ліків, які купляють медзаклади за бюджетні кошти.

– Загалом ініціатива правильна. Це дисциплінує тих, хто купляє медикаменти та постачальників. Це більш відкрита система і більш контрольована. Вона буде впроваджуватись по лікарнях і, думаю, що до кінця року обласні заклади і районні будуть публікувати цю інформацію на своїх сторінках. На мою думку, це потрібно робити на сайтах конкретного лікувального закладу, щоб людина могла подивитись де вона лікується і побачити які ліки є, спитати чому вона не отримує певних ліків, - зазначив Ігор Ващенюк.

Реалізація проекту «Моніторинг державних закупівель у лікувальних закладах Волині та Рівненщини» здійснювалась за підтримки міжнародного фонду «Відродження».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися