Луцьк отримає пільговий кредит на енергозбереження у школах
Волинь

Луцьк отримає пільговий кредит на енергозбереження у школах

19 жовтня 2015, 11:07
0
0
Сподобалось?
0

Луцьку отримає пільговий кредит під 3% річних у сумі 10,4 мільйона гривень на енергозберігаючі заходи у Палаці учнівської молоді, загальноосвітніх школах № 1, 16, 21 та дитячих садочках № 4, 13, 27, 31. Рішення про надання коштів прийняли на кредитній раді Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) 15 жовтня.

У рамках проекту планується встановити сучасні індивідуальні теплові пункти, замінити вікна, частково провести утеплення фасадів, утеплити дахи, модернізувати системи освітлення, водопостачання та насосного обладнання в басейнах.

Окрім того НЕФКО планує звернутися до фонду Е5Р щодо збільшення розміру проекту за рахунок надання додаткових грантових коштів в розмірі до 200 тисяч євро (4,8 мільйона гривень). Це безповоротна позика, яка може бути використана на додаткові заходи з енергозбереження (в школах, дитсадках, закладах освіти та на модернізацію зовнішнього освітлення в місті).

Всього працівники міської ради та комунальних підприємств вже напрацювали залучення в місто майже 500 мільйонів гривень від різних міжнародних фінансових інституцій для впровадження енергозберігаючих технологій та інфраструктурних проектів. Зараз в стадії вирішення залучення в місто ще майже 450 мільйонів гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися