У Ківерцях та Любешові відкрили нові спортивні комплекси
Волинь

У Ківерцях та Любешові відкрили нові спортивні комплекси

20 жовтня 2015, 11:25
0
0
Сподобалось?
0

У неділю 18 жовтня відразу у двох районних центрах Волині відбулося відкриття нових спортивних комплексів. Будівництво велося в рамках виконання Меморандуму про взаємовідносини щодо розвитку фізичної культури і спорту між Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та Федерацією легкої атлетики Волинської області. Цей документ передбачає окрім фінансового забезпечення тренувальних зборів та змагань з легкої атлетики, ще й фінансування розбудови спортивної інфраструктури в області.

Дуже швидко плани легкоатлетів та фонду «Новий Луцьк» втілилися в нові реальні спортивні об’єкти.

У Ківерцях неподалік міського стадіону тепер спортом можна займатися відразу на трьох майданчиках – футбольному, баскетбольному та волейбольному. Під час зустрічі Ігоря Палиці із спортивним активом району та мешканцями Ківерців було домовлено про те, що в майбутньому на стадіоні «Колос» буде вкладено сучасні легкоатлетичні доріжки – такі, як на луцькому «Авангарді».

«Приємно бачити посмішки дітей, які займаються спортом. Ми мусимо забрати дітей з вулиці, але забрати не силою, а власним прикладом. Без здорового українця не буде майбутнього України», – сказав на урочистостях перший номер у списку партії «УКРОП» на виборах до Луцької міської та Волинської обласної рад Ігор Палиця.

З-поміж сотень гостей спортивного свята увагу привернув колоритний вболівальник національної збірної України з футболу. Петро Кравчук – власник приватної деревообробної фірми й водночас президент цуманської футбольної команди. «Я щиро радію і трохи заздрю ківерчанам», - розповів Петро, – «Тепер у райцентрі з’явилося більше можливостей заохотити дітей займатися спортом, відтягнути їх від комп’ютерів чи поганих компаній. Подібні спорткомплекси мусять бути у всіх великих населених пунктах країни».

Виконавчий директор «Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк таку позицію ентузіастів спорту поділяє й запевнив присутніх на святі, що фонд вже почав розширювати свою діяльність на всю область. До слова, після виборів Фонд «Новий Луцьк» матиме нову назву – «Тільки разом».

Інший новий спортивний об’єкт на Волині того дня відкривали у Любешові. Тут поблизу навчально-виховного комплексу тепер функціонують футбольний та волейбольний майданчики, а також майданчик у стилі «Street Work Out». Крім того, поліпшено бігові доріжки на любешівському «Колосі» - вони також отримали сучасне покриття.

«Про роботу фонду «Новий Луцьк» добре обізнані жителі обласного центру, тепер наша увага й райцентрам та селищам міського типу, ми прагнемо дійти до кожного села. Свого роду ми виконуємо ті функції, які мала б виконувати держава, державний чи обласний бюджети. Бо ми розуміємо, що легше профілактикою займатися, спортом, аніж згодом лікуванням хвороб. Спорт, здоров’я і наука – це основні наші тези, ті тези, які поліпшують якість життя українців», – так звернувся Ігор Палиця до жителів Любешова, відкриваючи спорткомплекс.

До слова, на сцену того вечора запросили й тріумфаторів Національного командного чемпіонату із спортивної ходьби, який відбувся в Івано-Франківську. Команда Любешівської ДЮСШ стала чемпіоном і відзначимо, що це не перша, віримо – й не остання, нагорода відомої в державі спортивної школи. Заслужений тренер України Степан Борисюк не без гордощів розповів, що нині Любешів дає національній збірній з легкої атлетики п’ятьох збірників. А при належній співпраці із «Фондом Ігоря Палиці Новий Луцьк» та поліпшенні спортивної інфраструктури спорт високих досягнень в районі отримає нове дихання. «У нас все є – природа, повітря, сильні духом і гартом спортсмени. Тепер маємо сучасні доріжки і майданчики, можемо тренуватися вдома і прославляти рідну Волинь та Україну у світі», - розповів Степан Юхимович.

Відзначимо, що вже найближчої п’ятниці спортивні комплекси, подібні до Ківерцівського та Любешівського, Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» разом із Федерацією легкої атлетики Волині відкриватиме у Камені-Каширському та Маневичах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися