Волинський журналіст представив збірку легенд про Луцьк
Волинь

Волинський журналіст представив збірку легенд про Луцьк

21 жовтня 2015, 13:24
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно у львівській друкарні «Афіша» побачила світ нова книга відомого волинського журналіста, письменника та краєзнавця Феодосія Мандзюка «Легенди старого Луцька». А днями пройшла її презентація. Символічно, що перше знайомство читачів із цим виданням відбулось у музеї Хрестовоздвиженської церкви Луцька – одного з найстаріших храмів міста.

Феодосій Мандзюк давно захоплюється історією Волині. Автор багато років збирав легенди про древній Луцьк. До уваги брались як архівні та музейні дані, так і перекази, які пройшли крізь століття. Ця справа стала своєрідним хобі. Окремі розповіді з’являлися на сторінках газети «Твій вибір». Однак з кожним роком легенд ставало все більше. Спочатку 50, потім 100, і тоді прийшло розуміння, що потрібно укласти їх в окрему збірку. Тим більше, що інші древні українські міста такі книги мають.

Підготовку книги до друку здійснювало луцьке видавництво «Волинянин». Збірка стала сімейною справою, адже над нею працювали і сини Мандзюка – Максим та Денис. Загалом до книги увійшли 156 історій із життя Луцька. Видання оздоблене старовинними гравюрами, також є малюнки сучасників. Книга розповідає про становлення Луцька, його перших мешканців, відкриває правду про походження назв.

Видання здійснене за фінансової підтримки фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» у рамках програми «Культура та духовність – головне багатство лучан».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися