Волонтери розповідають про участь волинських прикордонників у корупційних схемах
Волинь

Волонтери розповідають про участь волинських прикордонників у корупційних схемах

31 жовтня 2015, 19:20
0
0
Сподобалось?
0

Волонтер Родіон Шовкошитний серед активістів, які борються із незаконним перевезенням товарів на окуповані території Донбасу. Також він викриває корупційні схеми на лінії розмежування. Вчора у «Фейсбук» Шовкошитний розповів про тіньову сторону роботу блокпосту у Верхньоторецькому на Донеччині, де стоять прикордонники з оперивно-бойового підрозділу Луцького загону.  

«На в'їзд і виїзд з Верхньоторецького утворилася черга. Метрів за 40 від «переїзду», на якому стоять луцькі прикордонники. Зупиняємося, запитуємо причину у людей. «Не пропустять, кажуть, поки комісія з Києва не поїде (комісія з Києва це, типу, ми – авт.). Всі – з окупованих міст: Антрацит, Макіївка, Донецьк... Переселенці. Додому їздили. Хто з довідками, хто без. Всі в обхід офіційних пунктів. Всі скаржаться на кілометрові черги на них. Всі забрати речі з «розбомблених будинків». Розумію. Так. Але чому з дружинами й маленькими дітьми? Чому не їхати туди самому?

На «переїзді» з таких беруть 200 гривень. Зазвичай. Але через кілька годин простою їм пропонували вже 400. Не пропускають луцькі – комісія ж.

Стоїмо, спостерігаємо. Підходить хлопець: «а чого мене не пропускають? Я ж місцевий, м'ясо тягаю тут постійно. Гроші справно плачу всім». В оборот його відразу, розпитуємо. Він тягне 1,5 тонни м'яса, платить на 9 блокпостах, починаючи з нациків на Очеретяному, потім 53, знову вони на «Бахмутці», луцькі прикордонники, 53, луцькі... Як правило, платить 500. На «переїзді» гривня – кілограм. З бензином і хабарами на поїздку йде близько 10000 гривень. Приблизно стільки ж і заробляє. Правда, цього разу під Донецьком його і двох азербайджанців «натягнув» місцевий УБОЗ. Віджали все, самі продали. Вади професії», - розповів Шовкошитний.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися