На Волині від менінгіту померла 9-місячна дитина — мама звинувачує у халатності лікарів
Волинь

На Волині від менінгіту померла 9-місячна дитина — мама звинувачує у халатності лікарів

10 листопада 2015, 09:08
0
0
Сподобалось?
0

Непоправна втрата сталася у родині ковельчанки Юлії Зінчук-Карповіч. 26 жовтня у її дев’ятимісячної доньки піднялася температура, яку не вдавалося збити, а після тривалої блювоти температура навпаки раптово впала до 35,5 градусів. Мама дитини викликала «швидку», якої серед ночі дівчинку доставили в інфекційне відділення Ковельської центральної районної лікарні.

Як вважає Юлія Зінчук-Карповіч, саме халатність та непрофесійність ковельських лікарів призвели до трагедії. Зокрема медики не брали у дитини аналізів, і, не встановивши діагноз, почали призначати препарати для лікування. Проте вони нічого не давали. Дитина слабшала, а тіло синіло.

Найбільше ж мама дитини звинувачує лікаря-невропатолога Лесю Гончарову, яка оглянула дитину зранку і «впевнено заявила, що у дитини звичайне ускладнення після інфекції, інтоксикація організму». Проте уже у полудень завідуючий реанімаційним відділенням Ковельської центральної районної лікарні Андрій Гуска прийняв рішення перевести дитину у палату для інтенсивної терапії, хоча мама та бабуся дівчинки просили викликати швидку з Луцька.

«Стан дитини динамічно погіршувався. На мої численні зауваження та запитання лікарі не реагували, монотонно повідомляли, що стан покращився і моя дитина іде на поправку. На мої численні прохання повідомити діагноз дитини,а також назву препаратів, які застосовуються в процесі її лікування, лікар Гуска Андрій Богданович запевняв, що вони її лікують препаратами, які вилікують невстановлений діагноз. О 18.00 27 жовтня стан моєї дитини погіршувався, вона почала дуже плакати і кричати, махати руками. Я повідомила це Лесі  Гончаровій, а це, на її думку, був добрий знак, мовляв дитина пішла на покращення (як повідомили мені луцькі лікарі моя дитина плакала від сильного болю)», - розповіла матір дитини у мережі «ВКонтактє» у спільноті «Типовий Ковель».

Лише о 23.00 до малечі таки прибула Луцька реанімаційна бригада. Лікарі з обласного центру одразу ж зауважили, що дитину слід було обігрівати. Також висловили подив станом дитини, адже ковельські колеги їх запевнили, що дитина у стабільному стані.

Вже за півтори години лікарі Волинської обласної клінічної лікарні моментально поставили діагноз – менінгіт. Проте це уже було запізно. О 5-й ранку 28 жовтня у дівчинки вперше зупинилося серце. З великим надзусиллями лікарі змогли повернути дитину до життя, але за кілька годин її все ж не стало…

Юлія Зінчук-Карповіч вважає винними у смерті дитини ковельських лікарів і хоче, аби їх притягнули до відповідальності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися