Волинські річки хочуть зробити судноплавними
Волинь

Волинські річки хочуть зробити судноплавними

21 листопада 2015, 09:02
0
0
Сподобалось?
0

Україна спільно з Білоруссю та Польщею у рамках транскордонного співробітництва розглядають можливість відновлення водного шляху між Балтійським та Чорним морями. З українського боку партнерами проекту є ГО «Волинська асоціація вчених та інноваторів» і Волинське обласне управління водних ресурсів.

Суть задумки полягає у тому, щоб поєднати в один водний шлях річки від Вісли до Дніпра. «Дорога» має пролягти, відповідно, також через Західний Буг, Прип’ять і Стир, тобто і через Волинь. У разі реалізації задуму, в області – у Любешові або у Луцьку – запрацює річковий порт.

Вартість проекту – понад 900 тисяч євро. 90 вісдсотків коштів у вигляді гранту готовий виділити Євросоюз, а решту мають вкласти учасники. Українська частка складає всього трохи більше 1600 євро.

Минулого у Волинській обласній раді проект розглядала оновлена бюджетна комісія. Представляв його ректор ЛНТУ Петро Савчук. Зрештою члени комісії рекомендували виділити на цей проект 43 тисячі гривень з обласного бюджету. Питання розглянуть на одній з найближчих сесій.

Слід зазначити, що волинські річки, частина з яких раніше була судноплавною, нині помітно обміліли і замулились. Аби річковий транспорт зміг по них пересуватися, потрібно буде чимало інвестувати в очищення русел водних артерій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися