Волинська обласна рада сьомого скликання розпочала роботу — на посаду голови претендують двоє
Волинь

Волинська обласна рада сьомого скликання розпочала роботу — на посаду голови претендують двоє

26 листопада 2015, 12:49
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні розпочала роботу перша сесія Волинської обласної ради сьомого скликання. За регламентом, відкрив її голово обласного виборчкому Георгій Тимощук. Він зачитав результати виборів та поіменний склад новобраної ради. Потому Георгій Тимощук вручив депутатські посвідчення, картки та значки.

Потому відбулася перша реєстрація. Табло зафіксувало стовідсоткову присутність нових обранців громади – всього 64 депутати. Така активність у стінах обласної ради, зазвичай, буває тільки під час перших засідань.

Потому уже повноважна обласна рада обрала тимчасову президію – представників від фракцій «УКРОПу», «БПП «Солідарність», «Батьківщини», «Свободи» та Радикальної партії. Наступним кроком стало затвердження лічильної комісії для обрання голови обласної ради.

Щодо кандидатів, то їх двоє. Від «УКРОПу» депутат Ірина Констанкевич запропонувала Ігоря Палицю. У своїй промові Ігор Петрович, який до речі є єдиним мешканцем іншої області у Волиньраді, оскільки зареєстрований у Яремчі на Прикарпатті, зосередив увагу на економіці. Мовляв, треба забути про політику і подбати про людей. Єдине запитання до кандидата виникло у представника «Самопомочі» Костянтина Зінкевича. Він поцікавився, чи планує Ігор Палиця, у разі обрання головою облради, балотуватися у нардепи по 23 округу, який залишився без депутата після трагічної смерті Ігоря Єремеєва. Палиця уникнув прямої відповіді, зазначивши, що визначатиметься із цим питанням, коли офіційно оголосять довибори депутата по вищезазначеному округу.

Іншим претендентом на посаду голови Волинської обласної ради є Володимир Бондар. Його від фракції «БПП «Солідарність» висунув голова ОДА і тепер депутат Володимир Гунчик. Промова Володимира Бондаря не містила хоча б побіжної інформації про його плани. Натомість Володимир Налькович обрав зручну тему цінностей Майдану, які не можна забувати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися