Волинь

Мого сина з пільговим квитком викидають з маршруток!

27 грудня 2015, 13:00
1
0
Сподобалось?
0
«Мій 17-річний син – інвалід з дитинства. Має всі необхідні документи та посвідчення. Зараз він вчиться у Луцьку і мусить щодня їздити туди з Переспи і навпаки. Щодня, повертаючись додому, їде на Луцьку автостанцію і в касі бере спеціальний пільговий квиток на проїзд. Але й маючи квиток – не може нормально доїхати. Водії маршруток відмовляються його перевозити, навіть у салон не пускають. А останнім часом узагалі наловчилися: щоб не спричиняти скандал на автостанції, доїжджають до вулиці Набережної в Луцьку чи ще десь, зупиняються і просто за виворіт, з матюками і криками витягають сина з маршрутки і залишають на вулиці. І ніякий пільговий квиток їм не указ. Що це робиться? Хіба так повинно бути? Хіба пільги для мого сина вже не діють?»
Леся ВЕНГЕРСЬКА, с. Переспа Рожищенського району Волинської області
Ситуація і справді дивна. Можливо, перевізники знають про відміну пільгового проїзду, а ми тут усі ще й досі перебуваємо в невідомості? Тож насамперед передзвонила на автостанцію. Там чітко відповіли, що закон існує і вони видають пільгові квитки відповідно до всіх норм і правил. І якщо водії дозволяють собі такі «манси» – не перевозити дитину з квитком або й навіть ще гірше – витягати силою за руки з маршрутки, бажано звернутися в департамент інфраструктури і туризму Волинської облдержадміністрації. Директор департаменту Іван Мирка  відразу сказав, що водії та перевізники порушують закон, а отже, заслуговують на покарання. Тим пасажирам, яких образили або не пустили в маршрутку, потрібно лише надіслати скаргу на перевізника. До неї докласти копію посвідчення, пільгового квитка, зазначити номер і назву маршрутки, перевізника та конкретно описати ситуацію, яка сталася. Статистика департаменту, як зазначив Іван Мирка, невблаганна – майже 100% таких звернень вирішуються на користь пасажирів та суворим попередженням підприємця. При цьому повторна скарга на того самого хама-водія загрожує перевізнику вже розірванням контракту.
Причину, через яку лютують водії та перевізники, Іван Мирка теж не приховував: «Уявіть собі, маршрутка перевозить пільговиків на 20 тисяч гривень, а держава їм врешті повертає лише якусь тисячу. Нема грошей у бюджеті, а перевізники не хочуть працювати в мінус».
Мирослава КОСЬМІНА,
Волинська область

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • юра
    юра

    Саме страшне не це страшне те, що скоро на це вже не хто не звертатеме уваги. Маємо те що хотіли...

    27 грудня 2015, 14:24
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися