Різдвяне послання митрополита Волинського і Луцького Ніфонта
Волинь

Різдвяне послання митрополита Волинського і Луцького Ніфонта

6 січня 2016, 20:56
0
0
Сподобалось?
0

Любі волиняни, дорогі духовні діти, всечесні Отці, брати і сестри. У цей світлий і радісний день , коли весь християнський світ згадує пришестя на землю Єдинородного Сина Божого, Господа нашого Іісуса Христа, прийміть моє сердечне та щире вітання зі святом Різдва Христового, а також  з Новим 2016 роком.

Повертаючи свої духовні очі до священних і таких дорогих нашим християнським почуттям подій Різдвяної ночі, ми знову і знову зустрічаємося із незбагненною Тайною Боговтілення, переживаємо явлення світові несказанної Божої Благості та любові, в світлі якого нам було відкрите нове життя у Христі.

Господь бачив, як гине людина. Він прихилив Небо і сам зійшов в образі Боголюдини, щоб спасти людство. Велика це Тайна  християнського благочестя,  спасіння всіх людей через перше і славне пришестя  на землю Христа – Спасителя світу –  Бог явився у плоті.

Більш ніж дві тисячі років тому  Різдво Христове розбудило  серця, які спали, і  навернуло людей на шлях Спасіння.

У наш сумний час ця всемогутня і всесильна благодать Христова може наповнити наші змучені душі святістю християнської любові та миру, але для того, щоб відчути цю радість, нам потрібно покаятись, очистити себе від гріхів, змиритися та терпеливо переносити усі випробування нашого неспокійного,   сьогодення. «Терпінням спасаймо душі наші» (Мф. 10:22)

Молімося Богомладенцю Іісусу, щоб Він послав у наші серця так необхідний нам сьогодні мир і злагоду, любов один до одного, щоб укріпив віру нашу, а життя стало добродійним та угодним Богу.

Прошу всіх Вас, дорогі волиняни, з християнською любов’ю робіть для всіх добрі діла, допомагайте хворим, немічним, одиноким людям, незрячим та нечуючим –  усім, хто сьогодні терпить нужду, хто потребує нашого доброго слова, підтримки та допомоги.

 «Любіть один одного!» (Ін. 13:34), і моліться, щоб Господь послав на нашу українську землю довгоочікуваний мир і вірте, що  Новонароджений Богомладенець Христос почує наші сердечні благання та подарує нам його.

Нехай буде радість Різдвяних днів для Вас, мої любі волиняни, невичерпною духовною силою, щоб зберігати і далі нести тверде визнання Христової Істини. Хай Сила Божа переможе темряву і гріх на нашій землі, укріпляючи всіх вірних чад  Української Православної Церкви у Єдиній, Святій, Соборній, та Апостольській Церкві.

Вітаю Вас, мої улюблені Отці, брати і сестри, з Різдвом Христовим і Новим роком. Молитовно благаю Богомладенця Іісуса, щоб Він послав нам , мої духовні діти, Своє небесне благословення. Бажаю Вам усім міцного здоров’я, щасливого довголіття, святкового настрою, душевного спасіння, щоб Ви завжди в доброму здоров’ї  прославляли Господа  тут на землі і там, на Небі…

ХРИСТОС З НЕБЕС, ЗУСТРІЧАЙТЕ!

З архіпастирським благословенням

+ Ніфонт,

по милості Божій митрополит Волинський і Луцький


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися