Волинянин видав книжку у Франції
Волинь

Волинянин видав книжку у Франції

7 січня 2016, 14:22
0
0
Сподобалось?
0

Український письменник родом з Волині Ігор Павлюк здобув чергове визнання у Європі. Його книжка, перекладена французькою мовою, побачила світ у Франції. У місті Руан було видано збірку поезій «Поліська Магма», а авторами перекладів стали відомі літератори Атанас Ванчев де Трасі та Дмитро Чистяк.

Це вже далеко не перший успіх волинянина. Автор численних наукових книжок, а також майже 30-ти поетичних і прозових збірок Ігор Павлюк вже видавав свої твори в США та Японії, Англії, Прибалтиці, Росії та Польщі, в інших державах.

Ігор Павлюк народився 1 січня 1967 року в селі Ужова, що на Волині. Його ж мама померла уже за кілька днів. Павлюка виховували дідусь і бабуся, котрих виселили з Холмщини. Після закінчення Доросинівської середньої школи із золотою медаллю пан Ігор вступив до Ленінградського вищого військового інженерно-будівельного училища, з якого його виключили за вірші і заслали у Забайкальську тайгу, де будував автомобільну дорогу із в’язнями.

Після повернення з Росії на рідну Волинь Ігор Павлюк працював журналістом місцевої районної газети у Ківерцях. Згодом вступив на факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка, який закінчив із відзнакою в 1992 році.

Працював у наукових і навчальних установах, а також періодичних виданнях. Захистив кандидатську і докторські дисертації. Хоч і проживає разом із сім’єю у Львові, проте часто приїздить на рідну Волинь, про яку постійно пише у своїх нових поетичних і прозових книжках. Відтепер про волинське Полісся можуть прочитати рідною мовою і французи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися