Колишній міський голова Луцька незаконно стягнув з бюджету понад 55 тисяч гривень
Волинь

Колишній міський голова Луцька незаконно стягнув з бюджету понад 55 тисяч гривень

10 січня 2016, 14:44
1
-1
Сподобалось?
-1

Львівський апеляційний адмінсуд задовольнив апеляційну скаргу прокурора міста Луцька й скасував постанову Луцького міськрайонного суду від 8 вересня 2011 року, якою було частково задоволено позов колишнього Луцького міського голови Богдана Шиби. Тоді він звернувся до суду з позовом до міської ради, аби стягнути з органу місцевого самоврядування середню заробітну плату за півроку. Свої вимоги обґрунтовував тим, що,будучи обраний Луцьким міським головою, звільнився з посади першого заступника голови обласної державної адміністрації. Коли ж закінчився строк повноважень, на попередню посаду Богдан Шиба не повернувся. Луцький суд визнав незаконною відмову Луцької міської ради у виплаті йому середньої заробітної плати та стягнув з органа самоврядування на користь позивача середньомісячну заробітну плату за шість місяців. Це понад 55,5 тисяч гривень.

Про це інформує прокуратура Волині.

Нині суд апеляційної інстанції прийняв нову постанову, якою в задоволенні позову Богдана Шиби до Луцької міської ради відмовлено. 

Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» (в редакції на момент звільнення) було передбачено, що депутату місцевої ради,  який працював у раді на постійній основі, після  закінчення таких  повноважень надається попередня робота (посада), а за її відсутності  – інша рівноцінна на тому самому або, за згодою депутата, на іншому підприємстві, в установі, організації. У разі неможливості надання – на період працевлаштування за ним зберігається, але не більше шести  місяців, середня заробітна плата, яку він одержував на виборній посаді, що виплачується з відповідного місцевого бюджету.

Покурори наполягали, що Богдан Шиба не мав права на отримання середньої заробітної плати, яку він отримував на посаді Луцького міського голови, адже звільнився з посади в облдержадміністрації за власним бажанням, а не у зв’язку із переходом на виборну посаду.

Дослухавшись до доводів прокурорів, Львівський апеляційний адміністративний суд, прийшов до висновку, що рішення суду першої інстанції про виплату коштів є незаконним.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • І місто приньому "все гавнішало та гавнішало"...

    10 січня 2016, 20:13
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися