Швейцарці хочуть інвестувати у виробництво синтетичного пального у Нововолинську
Волинь

Швейцарці хочуть інвестувати у виробництво синтетичного пального у Нововолинську

10 січня 2016, 23:44
0
0
Сподобалось?
0

Синтетичне пальне з вугілля планують виробляти на Волині швейцарські інвестори. Вартість енергетичного проекту – понад мільярд євро. Швейцарці планують збудувати на Волині завод з переробки твердого палива на моторне масло і світлі нафтопродукти. Як розповів Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков, цей потужний інвестиційний проект нещодавно підтримав Кабінет Міністрів України. Вже затверджено відповідну урядову Постанову.

Про це повідомляє ВОДТРК.

«Міністерству енергетики і вугільної промисловості України у місячний термін доручено укласти підприємством і приватним партнером угоду про сумісну діяльність відносно передачі об’єкта незавершеного будівництва шахти №10 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля», а також шахт «Великомостівська», «Лісова», «Межірічанська»… Державна частка – 37,6 відсотка до сумісного господарського комплексу підприємства приватного партнера на договірній основі згідно з Законом України «Про державне партнерство» без зміни права власності на строк проектування і будівництва та подальшого розвитку структури технологічного комплексу до 50 років», – наголосив він.

Віктор Сапожніков розповів про плюси запланованого проекту: «Біля десятої шахти планується будівництво заводу з переробки вугілля на синтетичне паливо. Є основні показники проекту: технологічна річна потужність промислового комплексу – це бензин – 760 тисяч тонн; створення додаткових робочих місць – 16,6 тисяч; збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів – 7 мільярдів гривень; заміна імпорту моторного палива на 23 відсотки і збільшення виробництва моторного палива на 1,6 мільйона тонн».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися