Лікарку з Волині, яка рятувала «кіборгів», прооперували в Угорщині. Але їй більше немає за що жити за кордоном
Волинь

Лікарку з Волині, яка рятувала «кіборгів», прооперували в Угорщині. Але їй більше немає за що жити за кордоном

22 січня 2016, 18:21
0
0
Сподобалось?
0

«Вісник+К» розповідав історію лучанки Тетяни Білінскі. За фахом пані Тетяна лікар-анестезіолог. Коли почався Майдан, жінка якраз працювала у Києві і у вільний від роботи час допомагала протестуючим. Була і найкривавіші дні. Працювала, аж поки сама не опинилася на лікарняному ліжку. Від побаченого не витримало серце – стався мікроінфаркт.

Так-сяк відновившись після своєї недуги, Тетяна Білінскі записалася у добровольчий підрозділ «Гіппократ», який допомагав українським бійцям у зоні бойових дій на Донбасі. Разом з іншими колегами волинянка потрапила у селище Піски, що поруч з донецьким аеропортом. Тоді тут ще тримали героїчну оборону українські «кіборги». Медпункт розташовувався в підвалі в одному з будинків, оскільки по Пісках постійно працювала ворожа артилерія. Їжі бракувало. У підвалі ж знайшли ящик тушонки і баночки з дитячим харчуванням. Тетяна Білінскі не могла їсти жирних консервів. Тож її раціон складався з кількох баночок дитячого харчування на день.

У разі потреби медиків доставляли у район донецького аеропорту. Тетяна Білінскі на рівні з чоловіками на своїх плечах витягувала поранених бійців просто з лінії вогню. Під час однієї з таких поїздок до аеропорту ворог завдав удару по українських позиціях з установок «Буратіно». Проте, окрім звичного заряду, російські військові використали ще й якісь невідомі токсичні речовини. Тетяні Білінскі дісталася чимала доза. Якщо інші отруєння перенесли легше, то лучанці стало зле не на жарт. Нині припускають, що жир від тушонки спрацював як абсорбент і пом’якшив вплив токсинів. А ось Тетяні отрута лягла практично у порожній шлунок. З передової її евакуювали у Дніпропетровську лікарню імені Мечникова. Звідти перевезли у військовий шпиталь до Києва. У жінки стрімко розвинувся тромбоз судин печінки. У легенях і черевній порожнині почала набиратися рідина.

Зрештою єдиною можливістю врятувати Тетяну Білінскі була операція з пересадки печінки. Волонтери почали збір коштів на лікування жінки-медика. Не все йшло гладко. Нелюди-шахраї вкрали з волонтерського карткового рахунку 30 тисяч гривень. Проте загалом таки вдалося зібрати 40 тисяч євро.

Нещодавно Тетяну Білінскі обстежили і успішно прооперували в Угорщині. Як пише волонтер Олена Цикіна, близько 15000 євро витрачено в Дебрецені, з них 13500 у клініці, де Білінскі проходила першочергове повне обстеження. 15000 євро було перераховано на рахунок клініки в Будапешті (10000 з яких від Фонду «Волинь 2014»). Решта коштів витрачалась на проживання в Угорщині Тетяни та її мами, спеціальне харчування для пацієнтки, непередбачене лікування, у зв’язку з погіршенням стану здоров’я.

На жаль, на сьогодні бракує грошей аби оплачувати хоча б проживання. Скільки пані Тетяні ще доведеться пробути в Угорщині невідомо. Все залежить від особливостей організму. Один день перебування Тетяни Білінскі та її матері в Угорщині обходиться приблизно у 600 євро, при тому, що доводиться багато на чому економити. Тож волонтери просять усіх небайдужих долучитися і допомогти Тетяні Білінскі, яка вже багато настраждалася, поклавши своє здоров’я в ім’я України та українців.

Реквізити для проведення операції переказу коштів на картковий рахунок – АТ «Ощадбанк», МФО 303398 КОД ЄДРПОУ 09303328, № транзитного рахунку за операціями з платіжними картками – 29243900101003, № карткового рахунку – 26254510092505, Боско Ганна Лаврентіївна (мама).

ПриватБанк: 5168 7420 1961 2336 Боско Ганна Лаврентіївна (мама).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися