Скандальні луцькі брати Кононовичі не змогли через суд поновитися в аспірантурі СНУ
Волинь

Скандальні луцькі брати Кононовичі не змогли через суд поновитися в аспірантурі СНУ

23 січня 2016, 09:43
0
0
Сподобалось?
0

Апеляційний суд Волинської області розглянув справу луцьких братів комсомольців Михайла та Олександра Кононовичів, які намагалися поновитися в аспірантурі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Минулого року їх обох відрахували з навчального закладу за антиукраїнську діяльність.

На вчорашнє судове засідання, на якому були присутні активісти «Національного Альянсу», цивільного корпусу «Азов» та «Народного контролю», брати Кононовичі не з’явилися. Натомість їх представляла адвокат Людмила Лебідь.

Про це інформує «Народний контроль Волинь».

Представник юридичного відділу СНУ Тетяна Качан зазначила, що Кононовичі порушили моральні та етичні норми поведінки, зазначені в статуті закладу, через поїздку у так звані «ЛНР» та ДНР та антиукраїнськими висловлюваннями під час прес-конференції.

https://www.youtube.com/watch?v=Yajy87x4fOg

«У нас студентський рух активно займається волонтерством. Багато студентів та їхніх батьків є учасниками АТО. На жаль, є й загиблі. Тому такі заяви обурили університетську спільноту. Тим більше, аспіранти займаються навчально-виховною діяльністю», – розповіла юрист вишу.

Головуючий суддя процитував розшифроване відео прес-конференції: «Саме Америка зробила державний переворот у лютому, привела київську владу і саме Америка спонсорує фашизм в Україні. Я заявляю, це не війна, це бойня – не може йти війна влади зі своїм народом».

«Як ви вважаєте, студенти, які навчаються у державному закладі, отримують державну допомогу з навчанням, поїхали до осіб, які проводять військові дії проти держави Україна, роблять таку заяву, порушили морально-етичні норми?», – звернувся суддя до адвоката комсомольців Людмили Лебідь.

Зрештою Феміда вирішила відмовити Михайлу та Олександру Кононовичам у задоволені вимог позовної заяви.

Продовжити навчання вони тепер зможуть хіба у фейкових університетах своїх улюблених псевдореспублік «ДНР» та «ЛНР».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися