Прес-офіцера 14-ї бригади відсторонили від виконання обов’язків
Волинь

Прес-офіцера 14-ї бригади відсторонили від виконання обов’язків

9 лютого 2016, 11:55
0
0
Сподобалось?
0

Як ми уже повідомляли, у зв’язку з появою в мережі Інтернет публікацій стосовно існування проблемних питань у 14-й окремій механізованій бригаді, зокрема щодо виплат особовому складу додаткових грошових винагород за участь в антитерористичній операції, речового забезпечення військовослужбовців, повернення ними інвентарного майна, надання статусу учасника бойових дій, міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак доручив відповідним посадовим особам провести перевірку оприлюдненої інформації та вжити вичерпних заходів з метою виправлення ситуації, що склалася.

Цікаво, що причиною перевірки став інтернет-блог мобілізованого львівського журналіста й до останнього часу прес-офіцера волинської 14-ї окремої механізованої бригади лейтенанта Владислава Якушева. Він у своєму черговому дописі «Тисяча «бойових» і «агенти Кремля» розповів про відсутність виплат за участь в АТО та спробував знайти причини цього. Зрештою Якушев дійшов висновку, що у керівництві ЗСУ можуть бути ворожі агенти, які свідомо саботують виконання обіцянок перед військовими, щоб спровокувати бунти серед бійців. Окрім того, він розповів про «обхідні листки», які отримують солдати й офіцери перед демобілізацією. У них зазначається, що з одержаного речового майна потрібно здати перед виходом «на гражданку». Тут прес-офіцер зауважив, що у разі втрати того чи іншого майна військовим доведеться сплатити компенсацію у значно більшому розмірі від його вартості. Так, наприклад, за бронежилет четвертого класу захисту вартістю 3300 гривень прийдеться викласти аж у 10 разів більше – 33 тисячі.  

Аби перевірити вказані факти, для роботи безпосередньо на місці у розташування 14-ї бригади виїхала комісія у складі фахівців профільних структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних сил України. У випадку виявлення зазначених порушень винних обіцяють притягнути до відповідальності.

Ще у міністерстві поінформували про відкликання Влада Якушева до Києва для проведення з ним бесід.

«Колеги Влада з прес-служб Міноборони та Генштабу готові надати офіцеру максимальне сприяння у спілкуванні з відповідальними посадовими особами оборонного відомства з питань формування та виплати фонду грошового забезпечення, виплати додаткових грошових винагород за участь в антитерористичній операції, матеріально-технічного та речового забезпечення, повернення інвентарного майна, надання статусу учасника бойових дій військовослужбовцям тощо», – зазначається у повідомленні.

Наразі Влад Якушев відсторонений від виконання обов’язків прес-офіцера 14-ї ОМБР.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися