У Сомині бачили тварюку зі зміїною головою й тулубом крокодила
Волинь

У Сомині бачили тварюку зі зміїною головою й тулубом крокодила

18 лютого 2016, 11:15
0
5
Сподобалось?
5
Волинське озеро показували на «Дискавері»
 
Одне з найбільш моторошних місць України – на Волині. Це озеро біля села Сомин Турійського району. Подейкують, тут живе чудовисько.  
 
Востаннє тварюку зі зміїною головою і тулубом крокодила ніби бачили  30 років тому. Інша легенда гласить, що в Соминському озері вікує велетенський древній сом. Ще одна версія стверджує: у водоймі водиться доісторична акула. Щоб переконатися, що з цього правда, на Волинь приїжджав відомий режисер і рибалка Джеремі Вейд. 
– Джеремі приїхав зі своєю командою у вересні 2012 року. Сюжет про наше озеро увійшов у один із сезонів «Річкових монстрів», – охоче розповів Соминський сільський голова Іван Сусь. Воно й не дивно, адже все село було раде допомогти американській знімальній групі. 
Ведучий Джеремі Вейд знімає сюжети по всьому світу, шукаючи докази існування невідомих раніше морських і річкових потвор. Щоб з’ясувати, чи дійсно всі ці істоти такі небезпечні, як кажуть про них легенди, британець затіває екстремальну риболовлю на берегах знаменитих озер і річок Бразилії, Америки, Австралії, Конго, Німеччини тощо. Для зйомок в Україні він вибрав волинське озеро. Мешканці Сомина охоче допомагали відтворювати для зйомок різні сцени, зокрема організували «для камери» свято Івана Купала, «оживляли» легенду з життя «соминського чудовиська», робили муляжі.  
– Особливо багато допомагав наш аматорський самодіяльний колектив «Волинські вечори». Одягали спеціально костюми, співали пісні, – розповів сільський голова. – Якось Джеремі попросив знайти добровольця, щоб постояв трошки у воді, а вона вже у вересні холодна була. Так одному хлопцеві за 10 хвилин роботи заплатили 500 гривень! Вейд сказав, що не очікував зняти так багато матеріалу. І взагалі так, як у нас, його знімальну групу ніде не приймали. Кухня їм українська дуже сподобалась – борщ, вареники. 
Щоправда, нічого на Сомині знаменитий рибалка так і не піймав: три дні сидів зі своїми «крутими» вудками – і хоч би тобі якусь маленьку плотвичку зловив, не те що сома. Може, стало прикро йому через це, тому з багатьох годин записаного матеріалу в сам фільм увійшло дуже мало. 
– Ми його просили дати нам відзняте, але намарне. Шкода, – обмовився Іван Сусь. 
– Все ж, у Сомині водиться велика риба? – не можу втриматись від запитання. 
– Аякже! Ловлять сомів. Найбільший сом, якого бачив особисто, важив 36 кілограмів. 
Наталка СЛЮСАР,
Волинська область 
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися