Адвокат бурштинокопачів з Рівненщини попався на спробі дати хабар слідчому на Волині
Волинь

Адвокат бурштинокопачів з Рівненщини попався на спробі дати хабар слідчому на Волині

2 березня 2016, 12:08
0
0
Сподобалось?
0

У вересні минулого року 46-річний адвокат з Володимирця, що на Рівненщині, взявся консультувати затриманих за незаконний видобуток бурштину, для чого прибув у Маневицький райвідділ МВС України у Волинській області. У кабінеті старшого слідчого він запропонував йому хабар за повернення речового доказу у кримінальному провадженні – автомобіля марки «ВАЗ 21124». Окрім того, адвокат просив слідчому за винагороду замінити вилучене каміння бурштину великих розмірів на камінці бурштину меншої фракції. Сума хабара мала залежати від ваги каміння, яке замінять.

Про це повідомили у прес-службі ГУНП України у Волинській області.

Адвокат упродовж двох місяців пропонував слідчому погодитися на його пропозицію й дав $200 за повернення в подальшому автомобіля та заміну протоколів допитів його підзахисних.

10 грудня минулого року співробітники слідчого управління спільно із представниками СБУ та прокуратури в області затримали адвоката «на гарячому», коли той вкотре намагався вмовити старшого слідчого замінити каміння бурштину, яке є речовим доказом у справі, на менш якісне. Під час проведення огляду місця події правоохоронці вилучили пакет із камінням бурштину, який адвокат приніс старшому слідчому для незаконної заміни, а також 12000 тисяч доларів, які той мав при собі.

Слідчі відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15 (Замах), ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Адвокату оголошено про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає покарання до восьми років з конфіскацією майна або без такої та із спеціальною конфіскацією. На даний час вирішують питання щодо обрання запобіжногозаходу відносно адвоката.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися