Мешканці двох волинських сіл обурені облаштуванням складів ядохімікатів
Волинь

Мешканці двох волинських сіл обурені облаштуванням складів ядохімікатів

10 березня 2016, 09:59
0
0
Сподобалось?
0

Уже два тижні неспокійно у селах Кисилин та Твердині Локачинського району. Тут невідомі ділки без погодження з громадою розпочали облаштування складів ядохімікатів.

За інформацією від місцевих мешканців, усе розпочалося 27 лютого. Тоді близько обідньої пори через Кисилин проїхала машина, яка везла великогабаритну цистерну (близько 70 метрів кубічних) на територію колишньої тракторної бригади. Тоді ж місцеві мешканці вирішили подивитися, що за роботи проводяться і з’ясувати хто їх дозволив.

Бригада працівників уже працювала. Задля цього на тракторній бригаді демонтували естакаду для технічного огляду автомобілів. Колись їхній парк становив у колгоспі близько двадцяти п’яти одиниць. А ще було більше сорока тракторів. Естакада і донині знаходиться у власності громади. Однак 27 лютого її активно демонтувала група невідомих робітників і встановила на її місці уже згадану ємкість для хімікатів – і це всього за 10 метрів від артезіанської свердловини. При цьому на запитання «хто дозволив такі дії?» ніхто не забажав відповідати. Робітники сказали, що вони лише виконують роботу і нічого не знають. Один із них, який назвався старшим, повідомив, що дозвіл дав сільський голова. Проте сільський голова, як виявилося, нічого про це не відав.

1 березня ємність на території тракторної бригади все ж встановили. Більше того. На території Кисилинської сільської ради два села – Кисилин і Твердині. Останній населений пункт теж не лишився поза увагою невідомимх. На одній стороні села уже також встановлена ємкість для зберігання хімікатів, а на другій з’явилося гноєсховище. На нього вивозиться послід з птахофабрик. Їх багато у районі. Все б нічого, але гноєсховище влаштоване за сто метрів від житлових будинків, а екологічні норми вимагають кілометр-другий від меж населеного пункту.

Мешканці обох сіл стурбовані. Вони кажуть: «Жити у протигазах не хочемо і не будемо. На території сільради триває збір підписів. Також люди спрямували звернення до керівних та правоохоронних органів Локачинського району, щоб дати правову оцінку подіям у Кисилині та Твердинях.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися