Віталій Кварцяний оголосив про припинення діяльності Федерації футболу Волині
Волинь

Віталій Кварцяний оголосив про припинення діяльності Федерації футболу Волині

17 березня 2016, 09:02
0
0
Сподобалось?
0

Інтерв’ю дещо несподіваного змісту поширив офіційний сайт футбольного клубу «Волинь». У ньому Віталій Кварцяний, цього разу у статусі голови Федерації футболу Волині, оголосив про припинення діяльності організації, звинувативши в усьому податківців.

Спершу Віталій Володимирович наголосив на позитиві у роботі федерації – збільшилася кількість дитячих команд, які беруть участь в змаганнях під егідою організації з 28 до 67, охоплено районі, які раніше не брали участь в змаганнях. Але на цьому позитив і завершився.

– За два останні роки федерація заплатила всі необхідні податки і збори. Так, інколи робили це невчасно. Але мали поважну причину – ми громадська організація, не можемо бути бізнес-структурою. Тому ми розраховуємо в діяльності на кошти з внесків і допомогу спонсорів. Але заявкові внески команд-учасниць змагань не становлять вагому статтю доходів. Коли ми не мали коштів в федерації, зарплата, на жаль, затримувалася. Відповідно, не сплачувалися податки із неї. Ми пояснювали податківцям ситуацію і казали, що ФФВ – громадська організація, яка тримається на свідомості фанатів своєї справи. Федерація – не шахта, не банк, не газодобувна вишка... Ми не можемо платити наперед податки, як це чомусь робить вся країна. І ось в ці дні податкова висунула нам штрафи і пеню за колишні затримки у сплаті, сукупно – 22 тисячі гривень, - розповів Віталій Кварцяний.

Також він додав, що за два роки до бюджету ФФВ сплатила 280 тисяч гривень. При цьому з області за рік ФФВ отримала 140 тисяч гривень і 50 тисяч гривень щомісячно надходить з ФФУ. Але ці гроші не можна спрямувати на оплату праці штату ФФВ, половина повинна йти на розвиток футболу в районах.

– Інакше, як рекетирськими дії фіскальної служби назвати не можу. І навіть коли я сьогодні, як депутат Волинської обласної ради, вирішив особисто з’ясувати питання, то до керівництва фіскальної служби мене не допустили. Після отримання інформації про нарахування пені і штрафу, дякуючи податковій службі і «турботі» держави про дитячий футбол, я вирішив провести конференцію, на якій розпустимо ФФВ. Ми не будемо працювати, доки правила гри в фінансовій сфері настільки несправедливі стосовно фанатів футболу, - обурився Кварцяний.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися