Фото зі сторінки
Волинь

Луцький військовий аеродром цьогоріч помітно оживе

12 квітня 2016, 09:07
0
2
Сподобалось?
2

Ще наприкінці березня на Луцькому військовому аеродромі почалися інтенсивні роботи з його відновлення. Зокрема, стартувала заміна плит злітно-посадкової смуги.

4 квітня на Луцький військовий аеродром прийняв вертоліт з першим заступником командувача Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенантом Аркадієм Вашутіним, який із групою офіцерів управління перевірив готовність авіаційної військової частини у обласному центрі Волинської області. Активне використання об’єкту у військових цілях було припинено у 2006 році. Нині ж аеродром знову розглядається, як оперативний, для забезпечення потреб бойової авіації. Тут відбуватимуться збори з військовими авіаторами та інші заходи.

На летовищі відбувалися роботи із заміни ПАГ (плити аеродромні гладкі)-18. В Україні їх не виробляють, тож до Луцька їх доставляли з іншого військового летовища, яке не планується до подальшого використання (загалом в Україні є солідний запас ПАГ-18).

У понеділок, 11 квітня, відбувся черговий етап підготовки до повноцінної реанімації роботи Луцького військового аеродрому. Сюди прибув військово-транспортний літак Ан-26 зі складу 456-ї бригади транспортної авіації з Вінниччини. Борт доставив до Луцька навігаційне обладнання для обслуговування польотів. В обідню пору літак пройшов над містом на низькій висоті. Ан-26 здійснив перевірку радіолокаційних засобів на летовищі і залишив його уже проти ночі.

Кількома днями раніше на Луцький військовий аеродром прибув спецтранспорт і теж з обладнанням для обслуговування польотів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися